Tag med på AI-rejsen!
Alt for få igangsatte projekter med kunstig intelligens (AI) bliver implementeret i sundhedsvæsenet efter udviklingsfasen. Det er et stort klinisk problem, men det er også dyrt for samfundet, og det belaster sundhedsøkonomien. Denne guide skal lette rejsen mod bæredygtige og langtidsholdbare AI-produkter i sundhedsvæsenet.
Behovet og potentialet for AI-produkter er stort i sundhedsvæsenet. Veludviklede og evidensbaserede produkter kan hjælpe med at forbedre patientplejen, optimere arbejdsgangene og reducere omkostningerne i fremtidens sundhedsvæsen. Til gavn for både klinikere og patienter.
Målgruppe
Målgruppen er klinikere, forskere og virksomhedsrepræsentanter, samt andre aktører inden for sundhedsvæsenet, der ønsker at udvikle, implementere og skalere et AI-produkt.
Hvordan bruges AI-rejsen?
AI-rejsen gennemgår den snørklede og komplicerede vej fra idé til indkøb, implementering og drift af et AI-produkt. Guiden skitserer det ideelle forløb, men ruten er sjældent snorlige. Lokale forhold kan også påvirke rækkefølgen af handlinger og involveringen af aktører. AI-rejsen skal betragtes som en dynamisk guide. Den kan anvendes fleksibelt, og delene må løbende tilpasses, efterhånden som evidensgrundlaget og erfaringerne på området vokser.
Partnere
En række centrale aktører fra både det offentlige og det private har bidraget til udviklingen og valideringen af AI-rejsen. Se alle aktører på www.ai-rejsen.dk
Regionshospitalet Horsens har været projektejer, og Danish Life Science cluster har varetaget projektledelsen.
Projektet er støttet af puljen ”Tilskudsordning til innovative indkøb i sundhedsvæsenet” med Erhvervsstyrelsen som puljeansvarlig.
AI Rejsen er resultatet af projektet Innovative Offentlige Indkøb af AI-løsninger – Fra behov til drift i klinisk praksis som forløb fra 1. januar 2022 – 31. december 2024.
Læs om: Innovative Offentlige Indkøb af AI-løsninger – Fra behov til drift i klinisk praksis