Borgmester: Danske kommuner står midt i en reform-storm, så vi er nødt til at finde nye og bedre løsninger

De fleste af landets kommuner er udfordrede af for få hænder og for mange opgaver. Erhvervsfyrtårn Life Science inviterer nu nye kommuner med i initiativet, der arbejder for mere lighed i sundhed. Målet er at skabe ny viden om, hvordan teknologi og nye løsninger kan understøtte sundhedsvæsnet. Fyrtårnet er et godt sted at være nysgerrig på nye muligheder, mener borgmester.

De danske kommuner er pressede både på strukturer og på økonomi.
Derfor mener flere borgmestre, at det netop nu er særligt vigtigt at være opmærksom på nye løsninger, der kan møde de udfordringer, medarbejderne står med hver dag.

Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune og formand for KKR Hovedstaden

– Vi er alle pressede, men vi skal fortsætte med at blive klogere på nye teknologier og nye måder at arbejde på, som har potentiale til at frigøre medarbejderes tid til andre opgaver. Erhvervsfyrtårn Life Science er et godt sted at være nysgerrig, fordi det gennemgående tema er lighed i sundhed, som alle kommuner jo arbejder for.

Det mener Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune og formand for KKR Hovedstaden. Han er en del af hovedkonsortiet i Erhvervsfyrtårn Life Science.
Fyrtårnet håber nu, at flere kommuner vil gøre brug af den viden, der er opsamlet i Erhvervsfyrtårn Life Science.

Læs mere om Erhvervsfyrtårn Life Science

Kan hjælpe udfordringerne i kommunerne

Siden 2022 har Erhvervsfyrtårn Life Science igangsat flere end 70 projekter, der skal danne nye erfaringer og udvikle nye teknologiske løsner, der støtter op om lighed i sundhed, sund vægt og mental sundhed.

39 kommuner har været repræsenteret i ansøgningerne, men kun 14 kommuner deltager i de bevilgede puljeprojekter.

I partnerskabsaftalen med regeringen er ambitionen, at erhvervsfyrtårnets model for offentlig-privat partnerskab i 2028 er testet i 60 kommuner.
Da mange af de nye omstruktureringer og udfordringer ligger i primærsektoren, håber erhvervsfyrtårnets hovedkonsortium nu, at kunne rekruttere endnu flere kommuner til initiativets aktiviteter.

Vi har brug for ny viden og samarbejder

Trine Græse, borgmester i Gladsaxe Kommune er med i Erhvervsfyrtårn Life Science og håber at få selskab af flere kommuner.

– Med den nye sundhedsreform føler vi, at vi står i et opbrud, hvor opgaver bliver omorganiseret, og økonomien strammes yderligere. Det betyder, at vi kan have svært ved at se løsninger og nye potentialer. Derfor har vi brug for ny viden og samarbejder, der kan hjælpe os med at finde nye veje til at skabe værdi for borgere og medarbejdere.

Hun peger på, at de løsninger, der oftest fungerer bedst i kommunen, er dem, hvor medarbejderne selv har været med i udvikling og test, som også er konceptet i Erhvervsfyrtårn Life Science.

Brug for hjælp til at fortsætte et værdigt og værdifuldt liv

Borgmester i Vallensbæk Kommune Henrik Rasmussen har to kasketter på i erhvervsfyrtårnet, idet han også er bestyrelsesformand i Erhvervshus Hovedstaden:

– I Erhvervsfyrtårn Life Science kan vi bl.a. være med til at teste og tilpasse nye løsninger, så vi kan give en endnu bedre borgerservice. Vi har et stort incitament til at forebygge og hjælpe borgerne til at være selvhjulpne. Og det kræver, at vi er nysgerrige efter at lære, hvordan vi med nye løsninger kan støtte den enkelte borger i at have et værdigt og værdifuldt liv.

Mød Henrik Rasmussen, borgmester, Vallensbæk Kommune:

Mød Henrik Rasmussen her

Aktiviteter, som kommuner kan deltage i, omfatter bl.a. udviklingsprojekter, test af nye løsninger, behovsafdækninger og sparringer til leverandører.

pil til læs mereLæs om: Erhvervsfyrtårn Life Science

Erhvervsfyrtårn Life Science er medfinansieret af Den Europæiske Union.

For mere information

Seniorprojektleder

Kirsten M. Danielsen

Danish Life Science Cluster
HUB Hovedstaden
+45 2939 4481