Dansk startup fordobler omsætningen efter deltagelse i Erhvervsfyrtårn Life Science

Et stærkt samarbejde mellem Københavns Universitet, kommuner og virksomheden SES Family har resulteret i et yderst effektivt værktøj til skilsmisseramte familier.

SES, Samarbejde efter Skilsmisse, er en virksomhed, der tilbyder forskningsbaseret velfærdsteknologi til skilte og sammenbragte familier. Løsningen søger at afhjælpe mange af de problemer, der typisk følger i kølvandet på skilsmisser. Og på den måde ønsker SES at hjælpe både børnene og forældrene.

Med hensyn til forældrene er målet at gøre dem klogere på sig selv og hinanden, så de lærer at håndtere følelserne og kommunikere bedre med ekspartneren såvel som børnene. For børnene betyder værktøjet bl.a., at de får nogle jævnaldrende at spejle sig i, samtidig med at de lærer, at det er helt normalt at have mange forskellige følelser.

– Cirka 40 % af ægteskaber ender i dag i en skilsmisse. Derfor har vi hele tiden arbejdet ud fra missionen om at beskytte børn mod mistrivsel og hjælpe både børn og forældre videre, fortæller Søren Sander, som står bag SES Family.

Se video om Samarbejde efter skilsmisse her

Fra startup til etableret virksomhed

Selvom SES i dag er en driftig forretning, startede det som et forskningsprojekt på København Universitet, hvor psykolog Søren Sander skrev ph.d. relateret til skilsmisser. Siden gik han sammen med kollegaen, professor Gert Martin Hald, om at stifte virksomheden, og i tæt samarbejde med flere kommuner videreudviklede de deres evidensbaserede digitale værktøj.

Søren Sander, stifter af Samarbejde efter Skilsmisse

Som mange andre startups var SES’ ambitioner større end deres ressourcer. Derfor ansøgte de Erhvervsfyrtårn Life Science om støtte til at videreudvikle virksomheden og ekspandere, og processen var langt mere ligetil, end hvad man måske forestiller sig.

– Der var meget lidt papirarbejde forbundet med ansøgningen, og vi fik god sparring undervejs fra både projektledere og eksperter, udtaler Søren Sander.

Danish Life Science Cluster er partner i Erhvervsfyrtårn Life Science – læs mere om puljen her

Fra 30 danske kommuner til 160 i hele Norden

Ekspertpanelet i Erhvervsfyrtårn Life Science vurderede, at virksomheden levede op til målsætningen om at skabe mere lighed inden for sundhed, og da de samtidig havde en forretning med masser af potentiale, fik de bevilget både midler og rådgivning.

Fundingen betød, at de fik ekstra kapital, men uden at miste styringen med virksomheden. Og med rådgivningen fik de for alvor skærpet deres produkt og forædlet forretningsplanen, så de blev i stand til at forløse den kommercielle del af virksomheden.

Inden samarbejdet med Erhvervsfyrtårn Life Science leverede SES deres løsning til 30 danske kommuner, mens de i dag er oppe på 160 kommuner i Danmark, Sverige, Finland og Island. Løsningen er desuden blevet skærpet, der er ansat nye medarbejdere, og sidst men ikke mindst har virksomheden fordoblet omsætningen.

Foto fra video om Samarbejde efter Skilsmisse

Tre sider af samme sag

Det fagligt stærke udgangspunkt i universitetsverdenen betyder bl.a., at løsningen er testet under samme strenge forhold, som når man tester medicin. Derfor er der evidens for effekten: Stress og depression mindskes markant, og den store testgruppe på over 1800 personer viste, at de voksne brugere af SES havde ca. seks færre sygedage om året. De gode resultater skyldes dog ikke bare forskningen selv, men også den feedback, der blev givet fra kommunernes fagfolk, som sidder med familiernes udfordringer i hverdagen.

Foto fra video om Samarbejde efter Skilsmisse

Historien om SES er et stærkt eksempel på et helstøbt Triple Helix-samarbejde, hvor forskningen, det offentlige og en privat virksomhed arbejder sammen på kryds og tværs – ud fra ét fælles formål: at mindske ulighed i sundhed og beskytte børn mod mistrivsel i forbindelse med skilsmisser.

Små og mellemstore virksomheder, som arbejder for at mindske ulighed i sundhed kan ansøge om funding og rådgivning fra Erhvervsfyrtårn Life Science.

Næste ansøgningsfrist er 15. januar 2025.

Erhvervsfyrtårn Life Science er medfinansieret af Den Europæiske Union.

For mere information

Projektleder

Julie Justi

Danish Life Science Cluster
HUB Hovedstaden
+45 2620 7656