Et springbræt til nordisk skalering og nye samarbejder – læs om gevinster for danske virksomheder

Danske virksomheder inden for digital sundhed og velfærdsteknologi har fået eksperthjælp på Danish Life Science Clusters Nordic Booster Board. Her er hvad både virksomheder og eksperter fik med derfra.

Danske løsninger inden for digital sundhed og velfærdsteknologi har et stort potentiale på de nordiske markeder, men det kan være svært at trænge igennem og få fodfæste.

En håndfuld udvalgte små og mellemstore danske virksomheder har for nyligt deltaget online i Nordic Booster Board – Sverige og Norge. I et fortroligt rum fik virksomheder feedback på deres pitch fra et ekspertpanel, men også mulighed for at lære af de andre virksomheders pitch.

Særligt for SMV’er og startups er der mange spørgsmål som melder sig, når man vil ind på et nyt marked. Og her kan eksperterne komme med værdifuld sparring og god feedback på fx:

  • hvordan en virksomhed tilpasser sit produkt til de nordiske markeder
  • hvilke adgangskriterier der gælder på det pågældende marked
  • og hvordan man finder de første potentielle samarbejdspartnere

Læs om: Booster Board: Få hul igennem til det offentlige med din medtech- eller healthtech-løsning

Her er feedback fra deltagere og eksperter på Nordic Booster Board:

– Vi føler os bedre rustet til at udvide vores aktiviteter i Norden efter arrangementet. Vi fik relevante kommentarer og gode råd i forhold til vores udvikling ind i det nordiske marked. Det var inspirerende at udveksle ideer og overvejelser både med eksperterne og med de andre deltagere. Det gav os nye perspektiver på vores egen go-to-market-strategi.

Janne Lejbølle Sonnenborg, markeds- og kommunikationschef, DigiRehab deltog som virksomhed

– Det var rigtig interessant og givende at møde virksomhederne og høre om deres løsninger og give feedback. Set fra mit perspektiv giver det helt konkret bedre indblik i hvilke teknologiske løsninger, der findes. Og lidt mere bredt giver det lejlighed til at se nye måder hvorpå teknologi kan matches med mulighederne for at løfte kvalitet og effektivitet på sundheds- og ældreområdet i kommuner.

Mads Ballegaard, udviklingskonsulent, Staben for Sundhed og Ældre, Herning Kommune, var med i ekspertpanelet

– Booster Boardet giver virksomheder en oplagt mulighed for at forstå markedets dynamikker og etablere værdifulde kontakter. Jeg fik indsigt i andre nordiske markeder ved at se på, hvad de nordiske virksomheder fokuserer på og hvordan de agerer.

Thomas Nordild, Principal Architect hos Systematic var med i ekspertpanelet

–  Jeg har ambitioner om at skalere mit startup MyEpi uden for Danmarks grænser – helt med et særligt fokus på det norske marked. Jeg har dog relativ begrænset viden om markedet og ønskede at få indsigt i, hvordan jeg på den bedst mulige måde skulle forholde mig til vores internationaliseringsstrategi. På Nordic Booster Board mødte jeg et super skarpt ekspertpanel, som virkelig brændte igennem for hver deres område. En fantastisk oplevelse jeg kan anbefale til mine med-iværksættere.

Jakob Junker Jeppesen, CEO & Founder, MyEpi

Om Booster Board

Booster Board blev udviklet af Karen Lindegaard, International Program Manager, Danish Life Science Cluster, under corona-pandemien i de første måneder af den første nedlukning, da stort set alle internationale aktiviteter blev aflyst. Ideen var at genskabe dele af det man får, hvis man rejser på en delegationstur:

For eksperterne:

  • får kendskab til nye løsninger
  • lærer om, hvordan andre professionelle vurderer de værditilbud virksomhederne har – får nye perspektiver.

For virksomhederne:

  • får mulighed for at pitche deres løsning og får feedback fra ”markedet”
  • får mulighed for at lærer af andre virksomheders pitch og den feedback de får
  • får mulighed for at interagere med både eksperter og andre virksomheder og skabe nye samarbejder

Nordic Booster Board blev afholdt i både Danmark, Sverige og Norge i samrbejde med Norwegian Smart Care Cluster, Norway Health Tech, Business Region Göteborg, AB Swecare og Sahlgrenska Science Park. Booster Boardet er medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Vil du have flere nyheder og invitationer til lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ja tak til nyheder og invitationer til arrangementer

For mere information

International Programme Manager

Karen Lindegaard

Danish Life Science Cluster
HUB Syddanmark
+45 2461 1931