Nyt netværk skal styrke forankringen af velfærdsteknologi

Danish Life Science Cluster starter nu et nyt netværk med fokus på forankring af velfærdsteknologi i praksis. Netværket samler fagfolk, undervisere, forskere og beslutningstagere for at styrke vidensdeling og samarbejde om, hvordan teknologi bedst implementeres og anvendes i sundhedssektoren.
Kom og vær med i det nye Netværk om forankring af velfærdsteknologi. Netværket skal samle repræsentanter fra både kommuner, leverandører og uddannelsesinstitutioner for at skabe samarbejder mhp. bedre og mere bæredygtig implementering af velfærdsteknologi i kommunerne.Læs mere om: Netværket om forankring af velfærdsteknologi
I netværket kan du opleve:
- Erfaringsudveksling: Få indblik i, hvordan andre organisationer arbejder med implementering af velfærdsteknologi.
- Ny viden: Bliv opdateret med den nyeste forskning og teknologiske tendenser.
- Workshops og temamøder: Deltag i faglige arrangementer, hvor vi sammen finder løsninger på aktuelle udfordringer.
- Netværk og samarbejde: Mød andre aktører, der arbejder med velfærdsteknologi, og skab nye samarbejdsmuligheder.
Kom med til første netværksmøde Har vi modet, kompetencerne og mindsættet til at omfavne teknologien?
Medlemmer bestemmer aktiviteterne
Netværk om forankring af velfærdsteknologi er blevet skabt, fordi flere medlemmer i Danish Life Science Cluster har efterlyst et forum, hvor implementering af velfærdsteknologier er i fokus. En af dem, der har give vigtige input til netværket er Lea Kirstine Lewerenz Skriver, velfærdsteknologikonsulent i Guldborgsund Kommune.
– I kommunerne ser vi ind i en fremtid, hvor vi højst sandsynligt vil være dybt afhængige af velfærdsteknologierne for at vedligeholde eller forbedre vores eksisterende kvalitet i plejen. Derfor er det nødvendigt, at velfærdsteknologierne bliver implementeret og forankret dybt i organisationen. Forankring af velfærdsteknologi i kommunerne er en kompleks opgave, som kræver inddragelse, ejerskab og kompetenceudvikling, og vi ser, at kommunerne her har meget at dele med hinanden, siger Lea Kirstine Lewerenz Skriver.
Hvis I som virksomhed ønsker mere netværk og erfaringsdeling med andre virksomheder, så deltag i vores andet netværk Velfærdsteknologihjørnet, som afholdes online hver 4. uge.
Læs mere om: Velfærdsteknologihjørnet
Ny viden til fremtidens medarbejdere og den nyeste forskning
Også videns- og uddannelsesinstitutionerne har været med til at forme Netværk om forankring af velfærdsteknologi. Marianne Gellert Olesen, uddannelseschef fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole lyder det:
– Vi ser to perspektiver i det nye netværk. For det første er det vigtigt, at vores studerende får adgang til de nyeste erfaringer direkte fra deres potentielle fremtidige arbejdsgivere. Og derudover ser vi frem til at bidrage med ny forskning, som kan være med til at forme kommunernes praksis og leverandørernes løsninger, siger Marianne Gellert Olesen.
Virksomheder leverer viden om nye muligheder
Leverandørerne er en vigtig gruppe i netværket, da de ser området med innovative øjne og kan bidrage med viden om, hvilke nye muligheder for ressourcebesparende teknologier, der findes – og hvilke løsninger der er på vej.
– Implementering og i særdeleshed forankring er et kerneområde for os i DigiRehab. At kommunerne også deltager, gør Netværk om forankring af velfærdsteknologi særligt relevant for hele branchen, siger Niels Heuer, direktør for virksomheden DigiRehab, som også har været med til at forme netværket.
Bliv en del af netværket
Vi opfordrer alle med interesse for velfærdsteknologi til at deltage og bidrage til netværket. Sammen kan vi skabe en stærkere kobling mellem forskning, uddannelse og praksis.