Fondsmidler sætter turbo på OPI-samarbejdet

Ekstern finansiering til test og udvikling i tæt samarbejde med både brugerne og de ansatte i kommunerne, giver luft under vingerne til projektet. Læs mere om hvordan virksomheden Applikator fik udviklet løsningerne VitaMind og Touch & Play.

8. april 2018

“At have disse ekstra aktører med har medvirket til, at vi kunne udvikle i tæt samarbejde med både brugerne og ansatte i kommunerne og samtidig have en samarbejdspartner på sidelinjen med stor viden om produktudvikling, som vi kunne sparre med. En ekstern partner kan gennem hele processen verificere og kvalificere udviklingsarbejdet, hvilket er en slags blåstempling af hele udviklingsarbejdet,” siger Rasmus Juhl Kallesøe.

Han anbefaler andre virksomheder at søge fondsmidler til deres OPI-samarbejde, da det ”tvinger” parterne i OPI-samarbejdet til at have en klar struktur for forløbet.

”Med fondsmidlerne var vi pålagt at lave en afgrænset tidsplan for projektet, inklusiv en midtvejs- og en slutrapport, hvilket faktisk var en rigtig god ting, fordi det hjalp os til at have en konkret dialog og være enige om, hvor vi var og havde hinanden hele vejen igennem. Vi mener i den grad, at den måde at arbejde på er kommet alle til gode,” siger Rasmus Juhl Kallesøe.

Se et årshjul over fonde og støttemuligheder her

OPI transformerede virksomheden

OPI-samarbejdet har dannet grundlag for VitaMind og Touch & Play, som i dag hjælper borgere i danske kommuner med at være med på den digitale socialiseringsbølge og selvtræne. Men for Applikator har OPI-samarbejdet også haft afgørende betydning.

”Vi er gået fra at være en virksomhed, som på bestilling udviklede eksempelvis apps eller hjemmesider til i dag at være en udviklingsvirksomhed, hvor vi både har fundet vores niche, og hvor vi inden for denne niche kan konkurrere ikke bare på pris og produkter, men også på viden,” siger Rasmus Juhl Kallesøe.

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster