Hjælp til at lave og vurdere udbud rigtigt

Skal du lave et udbud i forhold til en konkret opgave eller tjenesteydelse? Læs mere herunder og find forskellige vejledninger og skabeloner, som let kan tilpasses netop det udbud, du skal lave eller efterfølgende vurdere.

24. maj 2019

I dag kan innovation være en del af et udbud, og du bør derfor overveje, hvilken innovationsgrad du ønsker. Hvis ambitionen med udbuddet er innovation, anbefales det at beskrive, hvad der skal løses og ikke hvordan, og anvende et såkaldt funktionsudbud.

Lovkompasset

Værktøjet, Lovkompasset, hjælper dig med at afklare, hvilke udbudsregler der gælder ved udbud af en konkret opgave. Lovkompasset viser også, om tjenesteydelser er fuldt udbudspligtige eller kan udbydes efter light-regimet.

Tilbudsvælgeren

Værktøjet, Tilbudsvælgeren, er nem at anvende, når du skal lave en god tilbudsevaluering. I Tilbudsvælgeren er der to forskellige evalueringsmodeller, som du får mulighed for at anvende og sætte de indkomne tilbud ind i. I de to modeller skal du selv indtaste kriterier, hvorefter de indregnes i den endelige vurdering.

Udbudsskabeloner

Værktøjet, Udbudsskabeloner, er en nem skabelon, der kan redigeres i og hvor de præcise fakta om udbuddet indsættes. Skabelonerne indeholder de udbudsbetingelser, kontraktvilkår og bilag, der typisk anvendes ved et vareudbud eller et udbud af tjenesteydelser.

Skabelonerne er vejledende og kan let omformuleres eller opbygges, så de passer indholdsmæssigt i forhold til det aktuelle udbud.

Hvem er målgruppen?

Værktøjerne henvender sig primært til offentlige (organisationer). Men virksomheder kan med fordel også læse på modellerne for blandt andet at se, hvilken proces deres tilbud skal igennem.

Hvad koster det?

Værktøjerne er gratis og kan hentes på udbudsportalen.dk

Foto: StockSnap/Pixabay .

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster