INNAXE: Inclusive and Aligned Innovation Agendas Across Europe

Horizon Europe (EIE) INNAXE-projektet samler et konsortium af 6 klyngeorganisationer for at effektivisere og fremskynde innovationsfællesskabet inden for life science og velfærdsteknologi. Hvilken indflydelse har vores support og tjenester på vores økosystem? Lever støtten til industrien/den akademiske verden op til deres forventninger? Hvad er tendenserne med den største indvirkning på et europæisk plan? Hvordan styrker vi vores innovationskapacitet?

Disse spørgsmål vil INNAXE svare på!

INNAXE har til formål at:

  • styrke den indbyrdes forbindelse og fremme en åben dialog mellem de europæiske innovationsøkosystemer
  • øge deres effektivitet og innovationskapacitet
  • udarbejde et langsigtet program (Joint Action Plan) i fællesskab for at overvinde den nuværende fragmentering af innovationskapaciteten

For at nå disse mål vil der blive gennemført flere aktiviteter:

1. Vurdering inden for- og mellem økosystemer

Konsortiet vil udvikle indikatorer til vurdering af virkningen af de tiltag og tjenester, som klyngeorganisationer gennemfører samt en metode til benchmarking med andre klynger. Hovedaktiviteterne i vurderingen inden for og mellem økosystemer vil bestå i at samle ’best practices’, konsekvensanalyser og et klyngebenchmark for at udvide anvendelsesområdet.

Der vil blive udarbejdet retningslinjer for vurdering og en ’White Paper’ om tendenser, som vil være blandt de ressourcer, der vil blive anvendt til udarbejdelsen af den fælles fremtidige dagsorden for innovation.

2. Tilslutning og opskalering

Den fælles fremtidige dagsorden for innovation vil blive valideret med input fra industrien, den akademiske verden, de politiske beslutningstagere og samfundet og den såkaldte firdobbelte helix. Dette vil omfatte undersøgelser af aktører i industrien og den akademiske verden, aktiviteter med den firedobbelte helix og møder med opinionsdannere.

Strategiforslagene til de nævnte aktører i hver partners økosystem vil bidrage til INNAXE’s ambition om tilpasning af dagsordener i hele Europa.

3. Definition af fælles program og gennemførelsesplan

Gennem det værdifulde input der er indsamlet og skabt i fællesskab i økosystemvurderingen og Connect- og Scale-up-faserne, vil konsortiet have stærke grunde til at udarbejde en endelig version af den fælles fremtidige dagsorden for innovation baseret på feltbehov.

Der vil også blive arbejdet på en implementeringsplan for at forberede grunde og maksimere effekten. Den endelige udgave af det fælles program, gennemførelsesplanen og det offentliggjorte resumé af det fælles program og den fælles handlingsplan vil blive leveret.

Europæisk undersøgelse fra INNAXE

Konsortiet INNAXE har gennemført en europæisk undersøgelse for at analysere virkningsfulde handlinger udført til fordel for vores økosystemer. Se resultaterne af analysen ‘Guidelines for ecosystem monitoring, benchmarking, and impact evaluation results’ i nedenstående guide.

Download guide her

 

INNAXE partnere

Projektet er medfinansieret af Den Europæiske Union. 

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster