Om Danish Life Science Cluster

Billede: iStock

Danish Life Science Cluster er Danmarks nationale klynge for life science og velfærdsteknologi. Vi arbejder for at omsætte den unikke danske forskning og viden inden for life science og velfærdsteknologi til nye og bedre kommercielle løsninger til gavn for virksomheder, sundhedsvæsen, kommuner og borgere i hele Danmark.

Med dygtige virksomheder, et stærkt sundhedsvæsen og internationalt førende forskningsmiljøer er life science og velfærdsteknologi en af Danmarks mest markante styrkepositioner. Sektoren leverer et stort økonomisk og jobmæssigt fodaftryk til dansk økonomi.

En væsentlig faktor for succesen er de tætte offentlig-private innovationssamarbejder mellem virksomheder, kommuner, regioner og stat. Via videndeling og samarbejde omsættes den nyeste forskning og sundhedssektorens behov til nye konkurrencedygtige løsninger, der skaber mest mulig værdi for både virksomheder, sundhedsvæsen, kommuner og patienter.

Danish Life Science Cluster bygger bro på tværs af Danmark, på tværs af sektorer og i samarbejde med virksomheder, videninstitutioner, sundhedsvæsen og kommuner.

Ambitionen er høj. Den danske nationale klynge skal kunne konkurrere med de bedste klynger i verden inden for life science og velfærdsteknologi i udviklingen af fremtidens sundhedsløsninger.

National med regional forankring

Danish Life Science Cluster blev etableret i 2020 med hubs i København, Aarhus, Odense og Aalborg. De fire hubs bygger videre på fundamentet, som tidligere regionale klyngeorganisationer (BioPeople, Copenhagen Health Cluster (CHC), Life Science Innovation North Denmark (LSI), MedTech Innovation Consortium (MTIC) og Welfare Tech) har skabt siden 2005.

Se teamet og vores kontaktinformationer

Certificeret guldklynge

Danish Life Science Cluster er en certificeret guldklynge under EU-Kommissionens kvalitetssikringssystem, The European Cluster Excellence Initiative, ECEI.

– Når man skal arbejde med de bedste ude i verden, er det vigtigt, at vi selv kan vise, at vi ’spiller med i Champions League’, og guld-certificeringen er et flot bevis på klyngens høje niveau, siger Thomas Bech Hansen, Executive Vice President hos Force Technology og bestyrelsesmedlem i Danish Life Science Cluster.

Guld-certificeringen tildeles klyngeledelsesorganisationer, der udviser et højt niveau af professionalisme og sofistikeret klyngeledelse, herunder ekspertise i forhold til struktur, ledelse, finansiering, strategi netværk og kommunikation.

– Som en af de største internationale life science-virksomheder og stolt medlem af klyngen, er det vigtigt for os, at vores samarbejdsplatform får denne blåstempling. Det understreger det høje kvalitetsniveau, som vores branche er kendt for. Samtidigt sender denne certificering et klart budskab til resten af verden og vores samarbejdspartnere om, at dansk life science er en investering og samarbejdet værd, siger Julie Brooker, landechef, Johnson&Johnson og bestyrelsesmedlem i Danish Life Science Cluster.

Se mere om klyngecertificering og The European Cluster Excellence Initiative, ECEI – ECEI Gold Label.