Internationalisering – fra lokal til global

Danmark har en international styrkeposition inden for life science. Alligevel kan det være svært at løfte de nye løsninger op i international skala. Derfor er der brug for adgang til internationale markeder og samarbejder, der kan gøre danske virksomheder eksportparate. I Danish Life Science Cluster er Internationalisering ét af fire fokusområder.

Det fremmeste formål for Danish Life Science Cluster som klynge er, at virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører bringes sammen i arbejdet med innovation og vækst inden for life science og velfærdsteknologi.

I samarbejde med medlemmer og andre aktører har vi udpeget fire fokusområder, som vi vil samle klyngens aktiviteter under, og som naturligt overlapper hinanden og dækker behovskæden.

De fire fokusområder i Danish Life Science Cluster er:

  1. Forskning og kommercialisering
  2. Offentlig-privat innovation
  3. Data og sundhedsteknologier
  4. Internationalisering.

Innovationsprojekter med et globalt mindset

Alt for mange danske løsninger etableres for småt, fordi de er drevet af projektfinansiering med små puljer. Det er derfor vanskeligt for virksomheder at løfte nye løsninger op i international skala.

I Danish Life Science Cluster etablerer vi innovationsprojekter med et globalt mindset og fokus på eksportmulighederne for de produkter og services, der udvikles. Vi arbejder for at forbedre den danske styrkeposition indenfor life science og velfærdsteknologi, virksomhedernes vækstmuligheder og økosystemets fortsatte udvikling.

Se internationale innovationsprojekter

Partnerskab med Udenrigsministeriet og Healthcare Denmark

Sammen med vores partnere og andre stærke aktører på internationaliseringsområdet, vil vi orientere danske life science-aktører mod globale udfordringer relateret til lighed i sundhed og bæredygtige sundhedssystemer, så virksomhedernes muligheder for international vækst øges. Det gør vi bl.a. i tæt samarbejde med Udenrigsministeriet og Healthcare Denmark.

Gør eksportrejsen kortere – tænk internationalt fra begyndelsen

Vi hjælper og understøtter danske virksomheder med at få adgang til internationale markeder og samarbejder:

  • få adgang til internationale markeder og samarbejder gennem partnerskaber med andre internationale klynger
  • deltag i internationale innovationsprojekter og lær af andre sundhedssystemer og få mulighed for at teste løsninger internationalt.
  • bliv eksportparat gennem sparring, vejledning og match-making (særligt for medlemmer)
  • deltag i eksportstøtteaktiviteter i de lande, der er prioriteret af Healthcare Denmark, Trade Council (Udenrigsministeriet) og Innovation Centre Denmark.

Læs om: Strategi for Danish Life Science Cluster

Mere om internationalisering?

Tilmeld dig vores  internationale nyhedsbrev og modtag invitationer til arrangementer og nyheder om internationale aktiviteter direkte i din indbakke.

Ja tak – giv mig nyt om internationale aktiviteter

Kontakt

Karen Lindegaard

Programleder
HUB Syddanmark
+45 2461 1931
 
 

Internationale netværk

EU Support

Nordic Proof