Bioproduktion og bæredygtighed – vær med i ny arbejdsgruppe

Bioproduktion og bæredygtighed – vær med i ny arbejdsgruppe
Danish Life Science Cluster står bag en ny arbejdsgruppe sammen med Knowledge Hub Zealand - fokus er på Bioproduktion og bæredygtighed.

Dansk Life Science Cluster og Knowledge Hub Zealand er klar med en ny arbejdsgruppe, der skal fokusere på produktionsdelen inden for life science. Har du interesse for bioproduktion og bæredygtighed, så kom og vær med.

Bioproduktion er én af Danmarks førende industrier. Området oplever i disse år flere disruptions som optimeringer og indarbejdelsen af AI og industri 4.0.

Derfor sætter Danish Life Science Cluster og Knowledge Hub Zealand nu yderligere fokus på området ved at samle medarbejdere og ledere fra industrien med folk fra forskningens verden i en arbejdsgruppe.

– Der er brug for en faglig vinkel på bioproduktion, bæredygtighed, industri 4.0 og upscaling. Derfor ser vi frem til at sammensætte en gruppe dygtige medarbejdere med forskellige tilgange, så vi kan nørde, inspirere og udfordre hinanden, siger Christian Beenfeldt, projektchef for Knowledge Hub Zealand.

Målet med arbejdsgruppen er, at repræsentanter fra industri og universiteter kan motivere hinanden og skabe grubund for innovation, nye projekter og eventuelt workshops.

Stor interesse for bioproduktion

Danish Life Science Cluster står bag den nye arbejdsgruppe sammen med Knowledge Hub Zealand, som er et partnerskab mellem industri, den offentlige sektor og uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland. Initiativet til gruppen er baseret på en betydelig interesse i at deltage i events om bioproduktion og bioforarbejdning i den tidligere klynge BioPeople, der nu er lagt ind under Danish Life Science Cluster.

Arbejdsgruppen inden for bioproduktion og bæredygtighed sigter mod at:

  • Oprette et nationalt netværk inden for bioforarbejdningsområdet med deltagelse fra industri og videnmiljøet.
  • Støtte innovation og udvikling af teknologi til bioforarbejdning via ansøgninger om finansiering.
  • Fremme videndeling, erfaringer og best practice på tværs af industri, forskningsinstitutioner og uddannelsessektoren.
  • Støtte udviklingen af ​​Danmark som et vigtigt internationalt knudepunkt for bioproduktion. Industri 4.0 og bæredygtighed skal tiltrække international opmærksomhed, herunder talenter og virksomheder, der vil etablere faciliteter i Danmark.

Arbejdsgruppens første møde bliver onsdag d. 1. september kl. 14-16 i Hovedstadsområdet.

Hør mere hos Program Manager Life Science Jane Nøhr fra Danish Life Science Cluster, jn@danishlifesciencecluster.dk.

Foto: Pixabay