Dansk-kinesisk samarbejdsaftale: Unik mulighed for danske virksomheder inden for life science og velfærdsteknologi

En ny dansk-kinesisk aftale kan få stor betydning for danske virksomheder, som ønsker at udforske det kinesiske marked. Aftalen er indgået mellem bl.a. Danish Life science Cluster og en specialmedicinsk zone i Kina med 12.000 hospitalssenge og 28.500 medicinske medarbejdere.

Nu får danske med tech-virksomheder lettere adgang til at udforske det kinesiske marked. En ny samarbejdsaftale fremhæver bl.a. en unikke mulighed for fast track-godkendelse af medicinsk udstyr og medicin med et CE-mærke eller FDA-certifikat samt adgang til real world data-studier, som kan supplere ansøgningen for en NMPA-registrering og accelerere godkendelsesprocessen for salg i resten af Kina.

Aftalen blev underskrevet i forbindelse med, at Nordic Life Science Partners og Danish Life Science Cluster havde inviteret en delegation fra Hainan Provinsen i Kina til Danmark.

Samarbejdet bygger på en trinvis markedsadgangsmodel med kommerciel matchmaking baseret på den konkrete efterspørgsel fra de kinesiske hospitaler i aftalen og udbuddet fra de danske virksomheder.

Specialmedicinsk zone

Den kinesiske partner i aftalen er Hainan Boao Lecheng, er udpeget som en specialmedicinsk zone i Kina. I september 2019 blev området tildelt særlige incitamenter med det formål at skabe en international medicinsk destination og klynge i verdensklasse for avanceret medicinsk behandling, professionel rehabilitering, medicinsk F&U og teknologisk innovation i Kina.

I dag er der 20 hospitaler og 6 servicecentre i drift – hvor 5 nye hospitaler åbner i starten af 2024 og yderligere ti er planlagte. Når Hainan Boao Lecheng er færdigudbygget, vil zonen have 12.000 hospitalssenge, beskæftige 28.500 medicinske medarbejdere herunder 3.500 medarbejdere inden for forskning og uddannelse og i 2025 yde 1,5 millioner lægekonsultationer om året. De samlede byggeomkostninger er anslået til RMB 100 milliarder (USD 15 milliarder).

Under den afholdte konference i Asia House gav Diana Arsovic Nielsen et indlæg om vigtigheden af private-offentlige samarbejder inden for life science for at styrke fremtidens sundhedsvæsen.

Mulighed for tæt samarbejde

Aftalen lægger bl.a. op til tættere samarbejder mellem danske og kinesiske hospitaler inden for fx cancer, kroniske sygdomme, neurologi og mental sundhed, F&U projekter, vidensdeling og god praksis samt deltagelse i konkrete offentlige-private samarbejder i Danmark og Kina.

Dette er en unik chance for danske life science-virksomheder til at opnå en mere sikker, effektiv og enklere adgang til det kinesiske hospitalsmarked via Hainan Boao Lecheng.

Det dansk-kinesiske samarbejde blev markeret ved en konference i Asia House i oktober, hvor den strategiske samarbejdsaftale officielt blev underskrevet af Diana Arsovic Nielsen, CEO for Danish Life Science Cluster, Noam David Stern, medstifter af Nordic Life Science Partners, og Jia Ning, direktør for Hainan Boao Lecheng International Medical Tourism Pilot Zone (HBL).

Rundt i life science-Danmark

Mere end 20 danske virksomheder var repræsenteret ved denne begivenhed, og ifølge Nordic Life Science Partners harmonerer aftalen fint med det nyligt lancerede dansk-kinesiske arbejdsprogram, ’Green Joint Working Programme 2023-2026’, der fokuserer på sundhed, klima og energi, miljø og vand, fødevarer og landbrug og det maritime.

Som en del af deres omfattende besøg i Danmark besøgte den kinesiske delegation også nogle af Danmarks førende life science-virksomheder og institutioner. Disse besøg inkluderede

  • Healthcare Denmark, som repræsenterer en samlende international platform for det danske sundhedsvæsen og life science branche
  • Steno Diabetes Center Copenhagen, der er frontløber inden for diabetesforskning og behandling
  • MagVenture, som er verdensførende inden for Transcranial Magnetic Stimulation systemer og
  • ALK-Abello, som er verdenskendt for deres pionerarbejde inden for forebyggelse og behandling af allergier.

Unik adgang til mere end mere end 20 nuværende kinesiske privathospitaler

Peter Ølbye, medstifter af Nordic Life Science Partners fortæller:
– Gennem dette samarbejde kan danske virksomheder få en unik indsigt i deres produkters potentiale på det kinesiske marked. Vi skaber en direkte kommunikationslinje til de mere end 20 nuværende kinesiske privathospitaler i Hainan Boao Lecheng International Medical Tourism Pilot Zone, som ivrigt søger innovative danske produkter og løsninger inden for en bred vifte af forebyggelses- og behandlingsområder. Vores trinvise markedsadgangsmodel med bl.a. matchmaking er designet til at sikre en gnidningsfri proces, hvor de nødvendige ressourcer og omkostninger er nøje overvejet, og hvor virksomhederne har mulighed for at stoppe op undervejs i forløbet.

Høre mere:

Noam David Stern, Nordic Life Science Platform, China Office. Tlf. 20 77 51 49, mail: nds@nlsp.dk eller Peter Ølbye, Nordic Life Science Platform, tlf. 51 81 82 81, mail: poe@nlsp.dk.

For mere information

CEO

Diana Arsovic Nielsen

Danish Life Science Cluster
Direktion
HUB Hovedstaden
+45 4143 0076