Det hele går op i en højere enhed, når offentlige og private laver innovation sammen

Der er behov for at løse store problemer i offentligt regi, og mange innovative private virksomheder – små og store – vælter i løsninger. Men hvordan sikrer vi det bedste samspil for offentlig-privat innovation? Det kan du høre mere om på konferencen WHINN.

Hvordan sikrer det danske samfund bedst mulig hjælp og vejledning til overvægtige gravide? Og hvordan kan skolebørnenes matematik-undervisning gå fra at være et mest stillesiddende fag til at få inddraget bevægelse?

Det er et par af de problematikker, som projekter under Erhvervsfyrtårn Life Science forsøger at finde svar på.

Erhvervsfyrtårn Life Science er et offentlig-privat innovationspartnerskab med aktører fra hovedstadsområdet, og de forsøger for tiden at finde løsninger inden for overvægt, som kan være til gavn for både borgere og samfund.

– Erhvervsfyrtårn Life Science er et omfattende partnerskab, hvor små og store aktører trækker i fælles retning, og når vi lykkes med det, så kan det virkelig skabe en forskel i samfundet, og en forskel for deltagerne i det partnerskab, siger Trine Søby Christensen, der er leder for OPI-programmet hos Danish Life Science Cluster og leder det daglige arbejde i Erhvervsfyrtårn Life Science.

Samarbejde mellem private og offentlige

Nogle af de områder, der bliver kigget på i Erhvervsfyrtårn Life Science, er gravide kvinder, der er overvægtige.

Her skal et privat firma levere den teknologiske platform til en løsning på en mobiltelefon, så de gravide får en følelse af altid at have en jordemoder i lommen, og hvor det offentlige hjælper med at skaffe de rette brugere til tilbuddet. Løsningen skal eksempelvis hjælpe med at sikre bedre kost og mere bevægelse for de gravide.

For at sikre mere aktiv matematik-undervisning i folkeskolen er startup-virksomheden Khora i gang med at udvikle et VR-tilbud til eleverne, så de kan løse regnestykker i et spil i en virtuel verden. Her lægger udvalgte kommuner skoler til, så produktet kan blive testet af, og så børnene bevæger sig mere. Løsningen kan dermed fungere som en hjælp til elever, der ikke bevæger sig nok.

Vil du vide mere om OPI? Så deltag i WHINN – Week of Health and Innovation

Involvering skaber fremdrift

Den type af innovation mellem offentlige og private aktører sikrer, at de nyeste metoder kan blive brugt i offentlig regi, og det sikrer at løsningerne bliver udviklet til det behov, det offentlige oplever. Samtidig skal Erhvervsfyrtårn Life Science hjælpe med at skabe vækst i små og mellemstore virksomheder i hele landet.

– Når OPI-samarbejder fungerer, så skaber det nye løsninger til gavn for borgerne. Ved at involvere alle relevante parter fra start sikrer vi, at løsningen matcher behovene i praksis, som så igen styrker virksomhederne og sikrer dem omsætning, siger Trine Søby Christensen.

– Det er så at sige til stor gavn både for offentlige og private, så når det lykkes, går det hele op i en højere enhed, tilføjer hun.

Hør mere om OPI på WHINN

Og netop OPI er et emne, man kan høre meget mere om på Danish Life Science Clusters konference, WHINN – Week og Health and Innovation i Forskerparken i Odense 10.-11. november.

Her er der et væld af oplæg med erfaringer og videndeling, der udspringer fra OPI, og hvor fokus er på, hvordan der skabes endnu bedre forudsætninger for at få metoden til at fungere.

Det kan du blandt andet høre om, når der torsdag er oplæg fra Beta.Health om den nationale sundhedsinnovationsplatform. Eller du kan høre om, hvordan innovation og indkøb kommer til at gå bedre hånd i hånd, når COPI arrangerer det event med bud på best practise inden for OPI fra en lang række talere.

– Hvis vi får OPI til at fungere endnu bedre end nu, kan vi sikre mange flere løsninger, som passer ind i de offentlige systemer, og som bygger på den innovation, der findes ude i samfundet. Det kan skabe værdi på en helt ny måde, sikre vækst i virksomhederne og bedre tilbud til borgerne, og det glæder jeg mig til at høre mere om på Whinn, siger Trine Søby Christensen.

På WHINN har du også mulighed for at høre om det nyeste inden for data og grøn omstilling og meget mere – og så har du mulighed for at netværke med nogle af de fremmeste inden for sundhed og innovation.

Find programmet og køb din billet til WHINN her.

For mere information

Enhedschef

Trine Søby Christensen

Danish Life Science Cluster
OPI og partnerskaber
HUB Nordjylland
+45 2883 8312