Pandemiens erfaringer kan hjælpe os til bedre behandling af kronisk sygdom

Erhvervsfyrtårn

Svær overvægt er en af verdens alvorligste sundhedsudfordringer. Derfor bliver SUND VÆGT det første fokusområde i Erhvervsfyrtårn Life Science. I fyrtårnet skal erfaringer fra COVID-19 danne grund for stærkt samarbejde mellem offentlige og private parter – målet er at skabe verdens førende sundhedshovedstad.

Hovedkonsortiet i Erhvervsfyrtårn Life Science er netop blevet lanceret – et erhvervsfyrtårn i Hovedstaden, som udlandet skal kigge mod for inspiration til nye løsninger inden for life science og velfærdsteknologi.

Og timingen kunne ikke være bedre, sagde Lars Fruergaard Jørgensen, CEO i Novo Nordisk, da hovedkonsortiet i Erhvervsfyrtårn Life Science satte sig sammen.

– Vi kommer ud af en pandemi med viden om, at de største udfordringer ikke kan løses af den offentlige sundhedssektor alene – eller af det private alene. Derfor skal vi udnytte den samlingskraft, der er opstået, efter vi har lært at arbejde sammen under pandemien. Alle de stærke partnere i Erhvervsfyrtårn Life Science er tydelige om, at vi vil det her sammen, og vi har stor tillid til, at vi sammen kan skabe de rammer, hvor fremtidens løsninger for svær overvægt og kronikere kan udvikles, sagde Lars Fruergaard Jørgensen.

Se videoklip med Lars Fruergaard Jørgensen

Se video direkte på YouTube via link:  https://youtu.be/YmCy1qsDf1c

Den nationale life science-klynge som bindeled

Danish Life Science Cluster er en del af hovedkonsortiet i Erhvervsfyrtårn Life Science. Bestyrelsesformand Kim Kjøller vurderer, at Danish Life Science Cluster bliver en stærk partner med en unik fordel i fyrtårnsprojektet.

– Som klyngeorganisation har vi allerede samlet alle parter fra både det offentlige og det private, og derfor kan vi være med til at binde alle aktører sammen i  Erhvervsfyrtårn Life Science, forklarer bestyrelsesformanden.

Han ser desuden svær overvægt som et oplagt område som første opgave for Erhvervsfyrtårn Life Science, fordi overvægt er en af de væsentlige årsager til en lang række følgesygdomme.

– Dette projekt er det bedste udgangspunkt til på sigt at se frem mod at arbejde med kronikere. Det er meget vanskeligt at ændre på vores vægt. Men mange af de indsatser, der virker mod svær overvægt, kan også være gavnlige for mennesker med kroniske sygdomme. Derfor kan erfaringer fra Erhvervsfyrtårn Life Science tjene som inspiration og startsted for en bredere fremtidig indsats for en lang række kroniske lidelser, sagde Kim Kjøller, bestyrelsesformand i Danish Life Science Cluster.

Se videoklip med Kim Kjøller

Se video direkte på YouTube via link: https://youtu.be/fqODAsI4_bo

Se flere input fra Hovedkonsortiet i Erhvervsfyrtårn Life Science:

Trine Winterø, prodekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Se video direkte på YouTube via link: https://youtu.be/tdaASsCewR8

Mikkel Aarø-Hansen, CEO, Wunderful Copenhagen

Se video direkte på YouTube via link: https://youtu.be/5cuUo_55vzs

Læs mere om: Erhvervsfyrtårn Life Science

Hovedkonsortiet i Region Hovedstaden består af:

 • Erhvervshus Hovedstaden
 • Københavns Universitet
 • Københavns Professionshøjskole
 • Region Hovedstaden
 • KKR
 • Københavns Kommune
 • Wonderful Copenhagen
 • Copenhagen Capacity
 • Greater Copenhagen
 • PensionDanmark
 • Novo Nordisk
 • Danish Life Science Cluster

For mere information

Enhedschef

Trine Søby Christensen

Danish Life Science Cluster
OPI og partnerskaber
HUB Nordjylland
+45 2883 8312