Julehilsen til samarbejdspartnere fra direktør Diana Arsovic Nielsen

Det er nu snart et år siden, Danmarks nationale sundhedsklynge, Danish Life Science Cluster blev stiftet. Det har været et fantastisk spændende år, og derfor er det oplagt at gøre status nu. Samtidig vil vi gerne ønske alle samarbejdspartnere en god jul og et godt nytår.

Kære alle.

Det er nu snart et år siden, Danmarks nationale sundhedsklynge, Danish Life Science Cluster blev stiftet. Det har været et fantastisk spændende år, og derfor er det oplagt at gøre status nu.

Vores vigtigste opgave er at skabe det netværk, der styrker udviklingssamarbejdet mellem private virksomheder, videninstitutionerne og sundhedssektoren.

Derfor er vi glade for at opleve den store interesse og nysgerrighed fra både offentlige og private parter. Sammen skal vi skabe langsigtede forpligtende innovationssamarbejder, der giver værdi, erhvervsvækst og bedre sundhed – og derfor har vores opsøgende arbejde været i fokus, da det er vigtigt, at vi får input fra alle parter, så vi sammen kan videreudvikle en life science-klynge i international klasse.
Jeg har prioriteret at skabe personlige kontakter til mange af jer, og det er en glæde at få startet dialoger, der skal munde ud i meningsgivende samarbejder, hvor vi aktiverer flere medlemmer.

Særligt i efteråret oplevede vi et stærkt engagement fra hele landet, da vi inviterede alle aktører på området for life science og velfærdsteknologi til at komme med input til Danish Life Science Clusters strategiarbejde. Tak fordi I vil være med til at præge vores fælles klynge. Vi ser frem til at præsentere resultaterne af jeres bidrag til vores generalforsamling 5. april 2022.

I Danish Life Science Cluster skal man altid kunne finde den rette samarbejdspartner. Derfor har vores netværks- og arbejdsgrupper stort fokus, og vi er stolte over at stå bag flere end 15 faglige netværk med fokus på en lang række relevante emner inden for biotech, farma og sundheds-IT.

Vi oplever desuden, at vi bliver inviteret med som centrale partnere i diverse eksterne indsatser, og vi har rakt ud til stærke spillere på det danske og udenlandske sundhedsområde – bl.a. sidder vi nu med i det Nationale Partnerskab for Sundhedsdata.

Danish Life Science Cluster er nu på plads med medarbejdere og fysiske hubs i alle fem regioner, hvilket giver os det bedste udgangspunkt til at balancere vores aktørers interesser, så vi får alle aktiveret. Selvom vi stadig er i opbygningsfasen, nyder vi allerede godt af, at I altid har kort til én af vores regionale hubs. Dermed sikrer vi, at vores nationale sundhedsklynge bygger videre på de tidligere klyngers stærke netværk til virksomheder, videninstitutioner, kommuner og regioner.

I det kommende år ser vi frem til at videreudvikle vores relationer og udfolde de lokale behov. Min dør – og døren i alle vores regionale hubs – er altid åben. Så kom med jeres behov og input, så vi sammen kan videreudvikle Danmarks nationale life science-klynge.

God jul og godt nytår!

Med venlig hilsen

Diana Arsovic Nielsen
Direktør, Danish Life Science Cluster.