Vi skal kæmpe for det sunde liv

matchmaking sund vægt

Danish Life science Cluster skal være med til at gøre Region Hovedstaden til verdens førende sundhedshovedstad. Vi samler virksomheder fra hele landet, som vil skabe nye løsninger, der gør Hovedstaden til et fyrtårn inden for life science.

Vi har set mange fiaskoer på dette område – men det SKAL lykkes!

Vi VIL blive bedre til at opspore, forebygge og behandle svær overvægt.

En kæmpe indsats mod svær overvægt er netop ved at blive rullet ud i Danish Life Science Cluster. Vi er en del af Vækstteam Hovedstadens nye kæmpe erhvervsindsats, SUND VÆGT.

Sammen med det offentlige og videnmiljøet skal vi øge livskvalitet, reducere den sociale ulighed og skabe vækst i virksomheder og samfundet.

– Svær overvægt er en af de betydeligste risikofaktorer for at vi udvikler livstilssygdomme og kroniske lidelser. Derfor skal vi matche virksomheder fra hele landet med offentlige parter i en række innovationsprojekter. Formålet med vækstteamets indsats er at skabe sunde liv for borgerne og at skabe vækst i virksomhederne – derfor skal vi have både det offentlige og erhvervsliv med, fortæller programleder Trine Søby Christensen.

Danish Life Science Cluster bliver en del af et større konsortium, som netop er ved at blive sammensat. Vi arbejder på følgende delprojekter:

  • En sund start på livet
  • Inspiration til et sundere liv
  • Identifikation af højrisikoprofiler
  • Målrettet opsporing af højrisikoprofiler
  • Tilbage til arbejdsmarkedet
  • Regional klinik for multidisciplinær behandling af svær overvægt.

Tanker og overvejelser om SUND VÆGT

Forleden samlede vi cirka 50 repræsentanter fra erhvervsliv, kommuner og hospitaler til det første matchmakingmøde. Hør nogle af deltagernes overvejelser her.

Kristoffer From, co-founder, Liva Healthcare

Vi ved, at relationer til venner, familie, kolleger og andre er utrolig vigtig. Derfor skal relationerne sættes i spil i kampen for en SUND VÆGT.


Se videoen direkte på youtube: https://youtu.be/PbAy0yQ5fcE

 

Line Dahlbæk, underdirektør, Pension Danmark

Vores opgave er at sikre vores medlemmer en sund alderdom. Men det kræver, at de er sunde og raske til at være længe på arbejdsmarkedet inden pensionen.

Se videoen direkte på youtube: https://youtu.be/9eYuAGNNUfM

 

Jakob Kjellberg, professor, VIVE – Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd

Vi har set utroligt mange indsatser mod overvægt, som ikke er blevet en succes. Men det skal lykkes, og derfor er man nødt til at tænke innovativt.

Se videoen direkte på youtube: https://youtu.be/2zfhIcC0hmg

 

Flemming Sommer, centerchef, Jobcenter, Furesø Kommune

Vi vil gerne hjælpe borgerne til at blive herrer i eget hus – til at slippe fri fra kommunens system, og det håber vi at kunne finde en løsning til.


Se videoen direkte på youtube: https://youtu.be/0wCL0MEyZwI

 

Signe R. Jensen, diætist, Hillerød Kommune

Jeg synes særligt, forebyggelse og opsporing af overvægt er interessant. I dag får man først hjælp, når man er blevet syg af sin overvægt. Der mangler fokus på forebyggelsen.


Se videoen direkte på youtube: https://youtu.be/XDKvaUWKyE0

Foto: World Obecity Federation

 

For mere information

Enhedschef

Trine Søby Christensen

Danish Life Science Cluster
OPI og partnerskaber
HUB Nordjylland
+45 2883 8312