Netværk skal skabe ny viden om løsninger for sund vægt

Vi skal udnytte, at Erhvervsfyrtårn Life Science driver en lang række pilotprojekter, som følger samme modningskurve. Derfor har Erhvervsfyrtårnet nu startet et netværk, hvor deltagerne i projekterne kan følge, støtte og lære fra hinanden på deres vej for at skabe løsninger, der taler ind i udfordringerne med overvægt.

Hvem kan vi mon spørge? Der er vel ingen, der har de sammen udfordringer som os?

Jo, det er der formentlig.

Èn af fordelene for projektdeltagere i Erhvervsfyrtårn Life Science er, at projektet er så stort, at der er rigtig gode muligheder for at dele udfordringer og erfaringer projekterne imellem. Derfor har Erhvervsfyrtårn Life Science nu oprettet et netværk for deltagerne i projektets aktiviteter, som alle samarbejder om løsninger til at skabe sund vægt.

– Vi er optaget af, at vi i Danmark får mere videndeling på tværs af innovationsprojekter, så man kan lære af, spejle sig i og inspirere hinanden – også på tværs af offentlige og private aktører. I fyrtårnet har vi nu en lang række projekter, som er på nogenlunde samme modningsniveau, og derfor er der værdifulde læringer, der kan deles mellem deltagerne, siger Diana Arsovic Nielsen, direktør i Danish Life Science Cluster og formand for styregruppen i Erhvervsfyrtårn Life Science.

Ved første netværksmøde var det primært fyrtårnets 11 pilotprojekter, der fik feedback, og ved de kommende møder vil fokus desuden være på de mere tværgående aktiviteter som Furesø Living Lab og Behovsfabrikken.

Globale sundhedsudfordringer kræver samarbejde

Fælles for pilotprojekterne under erhvervsfyrtårnet er, at de alle samarbejder på tværs af den offentlige sundhedssektor, private virksomheder og vidensinstitutioner som universiteter og professionshøjskoler.

Forleden mødtes projektdeltagerne til første netværksmøde hos PensionDanmark, hvor direktør Torben Möger Pedersen lagde op til yderligere samarbejde projektdeltagerne i mellem.

– Vi ved, at de kæmpe sundhedsudfordringer, vi står med, kun kan løses gennem samarbejde på tværs af det offentlige og det private. Nu har vi taget hul på den globale udfordringer med overvægt, og allerede nu kan vi lære af erfaringerne fra Erhvervsfyrtårn Life Science, sagde Torben Möger Pedersen.

Hør her hvorfor et netværk mellem projektdeltagerne i Erhvervsfyrtårn Life Science giver værdi

Rasmus Søndergaard, Københavns Professionshøjskole

– Vi får input til, hvordan vi kan komme videre med vores arbejde – og det er positivt, hvis vores ideer kan hjælpe andre på vej.

Niels Damgaard-Jensen, partner i virksomheden Sincera

– Med viden udefra kan man kun blive endnu skarpere.

Maria Høeberg Madsen, Khora

– Netværket giver inspiration og viden til skaleringen af vores løsning

Bo Wesley, Novo Nordisk

– Jeg ser frem til, at vi skal tale endnu mere om selve værdiskabelsen, hvordan sætter man kroner og øre på sin løsning mv.

Diana Arsovic Nielsen, direktør i Danish Life Science Cluster og formand for styregruppen i Erhvervsfyrtårn Life Science

Erhvervsfyrtårn Life Science har søgt om en ny pulje, der foruden sund vægt skal støtte arbejdet for bedre mental sundhed.

Puljen åbner for ansøgninger på den anden side af sommerferien.

Projektet er medfinansieret af Den Europæiske Union.

For mere information

Projektleder

Julie Justi

Danish Life Science Cluster
HUB Hovedstaden
+45 2620 7656
Enhedschef

Trine Søby Christensen

Danish Life Science Cluster
OPI og partnerskaber
HUB Nordjylland
+45 2883 8312