Ny direktør i Danish Life Science Cluster: Vi skal altid tilbyde det rette netværk

I Danish Life Science Cluster skal du altid kunne få udpeget den kontakt, der kan hjælpe dig videre mod innovation og nye løsninger. Sundhedssektoren og forskningen skal blive bedre til at række hånden ud – og i Danish Life Science Cluster skal de kunne finde de partnere, der kan støtte deres udvikling.

Danish Life Science Cluster skal være kendetegnet ved at kunne sikre det rette match – der skal altid være nogen, der kender nogen.

Den vigtigste opgave for Danish Life Science Cluster er at skabe det netværk, der styrker udviklingssamarbejdet mellem private og offentlige parter. Vi skal skabe innovationssamarbejder, der skaber værdi, erhvervsvækst og bedre sundhed, siger Diana Arsovic Nielsen, ny direktør i Danmarks nationale sundhedsklynge.

– Vi skal altid være klar med det rette match. Det er ofte alt for svært for virksomheder at finde den rette kontaktperson i en kommune eller på et hospital. Og på den anden side kan det være svært for det offentlige at forstå virksomhedernes behov og forretningsmodel. Med Danish Life Science Cluster skal vi skabe mere sammenhæng mellem virksomheder, det offentlige og forskningen, så vi får en endnu mere agil sundhedssektor, siger Diana Arsovic Nielsen.

Globale sundhedsløsninger, der skaber vækst i Danmark

Diana Arsovic Nielsen kommer fra en stilling som direktør i Center for Regional Udvikling i Region Hovedstaden, og har tidligere været innovationschef i Københavns Kommune og direktør i Syddansk Sundhedsinnovation i Region Syddanmark.

Hun har haft ansvar for forskningsstøttefunktionen i Region Hovedstaden, og dermed indeholder hendes bagage arbejde med sundhedsforskning og innovation – i hele landet og i både regioner og kommuner.

– For mig er den væsentligste driver, at vi i Danish Life Science Cluster skal udvikle nye potentielt globale sundhedsløsninger til gavn for mennesker i hele verden, som samtidig kan skabe vækst i Danmark. Vi skal tænke globalt og turde at være generøse med adgang til de rigtige kompetencer for nye samarbejder – også internationalt, mener Diana Arsovic Nielsen.

Direktør skal drive unikt partnerskab

Bestyrelsesformand i Danish Life Science Cluster Kim Kjøller vurderer, at Danmarks nye sundhedsklynge står med en helt unik mulighed for at skabe sundhedsløsninger i verdensklasse, og at Diana Arsovic Nielsen er den rette til at koble den offentlige sundhedssektor, erhvervslivet og vidensinstitutionerne sammen på tværs af landet.

– Det er helt særligt, at vi i Danmark har så tæt en relation og så åben en adgang til det primære og sekundære sundhedsvæsen, og det skal vi udnytte. Diana har vist, at hun kan drive innovation på tværs af sektorer, og at hun ser mulighederne for at vende en problemstilling på hovedet. Hun tør være visionær for at skabe nye veje til de bedste løsninger til gavn for både virksomheder, sundhedsmedarbejdere og patienter, siger Kim Kjøller.

Diana Arsovic Nielsen tiltræder i Danish Life Science Cluster 1. juli 2021. Hun afløser Bjarke Bak Christensen, institutsdirektør på DTU, som har været interim direktør for Danish Life Science Cluster siden begyndelsen af 2021.

– Jeg ser frem til at møde medarbejderne og være med til at samle alle de gode kompetencer, der findes i Danish Life Science Cluster’s hovedkvarter i København og i de regionale hubs, der er under opbygning, siger Diana Arsovic Nielsen.

Udvalgte fakta om Diana Arsovic Nielsen:

  • Er uddannet Arkitekt MAA med speciale i industriel design og har en HD i organisation og ledelse.
  • 2013-2015: Direktør, Syddansk Sundhedsinnovation.
  • 2015-2018: Innovationschef, Københavns Kommune.
  • 2014-2018: Bestyrelsesmedlem, UC Syd.
  • 2018-2021: Direktør, Center for Regional Udvikling, Region Hovedstaden.

Fakta om Danish Life Science Cluster:

Danish Life Science Cluster arbejder for at omsætte den unikke danske forskning og viden inden for life science og velfærdsteknologi til nye og bedre kommercielle løsninger til gavn for virksomheder, sundhedsvæsen, kommuner og borgere i hele Danmark. Med dygtige virksomheder, et stærkt sundhedsvæsen og internationalt førende forskningsmiljøer er life science og velfærdsteknologi en af Danmarks mest markante styrkepositioner, som leverer et stort økonomisk og jobmæssigt fodaftryk til dansk økonomi.

Danish Life Science Cluster får regionale hubs i alle fem regioner.