Ny pulje er klar: Skal din virksomhed være med til at gøre Hovedstaden til en sundhedsmetropol?

En pulje på 16 millioner kroner er klar til at støtte små og mellemstore virksomheder. Virksomhederne skal have produkter, prototyper eller klare idéer på plads, som kan være med til at løse udfordringer med svær overvægt eller ulighed inden for sundhed. Puljen åbner for ansøgninger 7. april 2022, og du inviteres til kick off-møde samme dag om dine muligheder.

Har din virksomhed en løsning, der kan være med til at sætte Hovedstadsregionen på verdenskortet som global sundhedsmetropol?

I så fald ligger der 16 millioner kroner og venter på at komme ud og arbejde hos SMV’er i hele landet. Virksomhederne skal have en prototype eller et produkt, som er klar til at blive testet eller tilpasset brugernes behov. Den færdige løsning skal bidrage til større lighed i sundhed eller til at afhjælpe svær overvægt.

Puljen er en del af Erhvervsfyrtårn Life Science i Hovedstadsregionen, som har fokus på svær overvægt og lighed i sundhed. Et mål er samtidig at skabe øget vækst og eksport hos SMV’er i hele langet gennem bedre muligheder for tæt samarbejde med offentlige sundhedsaktører.

Tilmeld dig til kick off-møde om puljen den 7. april 2022

Erhvervshus Hovedstaden er klar til sparring

Som en del af Fyrtårnet – og som en hjælp til at søge puljen på 16 millioner kroner – tilbyder Erhvervshus Hovedstaden sparring om eksempelvis forretningsudvikling, markedsdækning og afklaring af regulatoriske krav.

Derudover kan virksomheder få hjælp til match med vidensinstitutioner, brugere og aktører i sundhedsvæsnet.

– Vi ser frem til at hjælpe virksomhederne med at se de behov, der er i sundhedssektoren. Der er mange SMV’er, der har gode idéer og skarpe løsninger, men som lige mangler den sidste tilpasning eller faglig sparring. Dem håber vi at få fat på, siger adm. direktør i Erhvervshus Hovedstaden, Katrine Paaby Joensen.

– Målet er vækst for SMV’erne og at sikre værdifulde løsninger, der skaber mere lighed i sundhed, tilføjer hun.

Læs om: Erhvervsfyrtårn Life Science

SMV’erne skal få missionen til at lykkes

Puljen på 16 millioner kroner vil være til test og tilpasning af produkter, der understøtter større lighed i sundhed i et samarbejde mellem private virksomheder og offentlige aktører.

Det vil sige, at virksomhederne kommer til at samarbejde med eksempelvis et hospital, en kommune eller et universitet. Parterne bag Erhvervsfyrtårnet opfordrer derfor også offentlige institutioner til at deltage på kick-off mødet.

Bevillingerne bliver delt op i en række mindre portioner, der afhænger af projekternes størrelse.

De små virksomheder er vigtige for væksten

Projekterne bliver en central del af det overordnede mål for Erhvervsfyrtårn Life Science, fortæller programleder i Danish Life Science Cluster, Trine Søby Christensen:

– Hvis vi skal gøre Hovedstaden til en global sundhedsmetropol, skal vi sørge for, at der er god dynamik imellem de små og mellemstore virksomheder og de store virksomheder. Vi skal sikre os, at de mange gode idéer, der findes derude, får de bedste forudsætninger for at lykkes, siger hun.

– Derfor håber vi at se ansøgninger fra en lang række SMV’er, som kan være med til at få den mission til at lykkes, og at projekterne samtidig kan sikre vækst for virksomhederne, tilføjer Trine Søby Christensen.

Kom med til informationsmøde

Der er kick off-møde om puljen den 7. april, hvor du og din virksomhed kan høre mere om mulighederne. Her kan du blandt andet soft pitche din idé og få feedback, du kan få indblik i, hvad der kan søges om – og til hvad. Tilmeldingsfristen er 4. april. Du kan tilmelde dig og læse mere her.

 

 

For mere information

Enhedschef

Trine Søby Christensen

Danish Life Science Cluster
OPI og partnerskaber
HUB Nordjylland
+45 2883 8312