Springbræt til Storbritannien for nordiske health tech-virksomheder

Kigger du mod det britiske marked, og har du brug for indsigt, netværk og støtte til markedsudvikling? Få sparring med britiske eksperter og viden om, hvordan jeres virksomhed finder en indgang til det britiske marked, som er verdens største offentlige sundhedssystem.

Tag med Danish Life Science Cluster til Leeds, som er én af ​​Storbritanniens mest attraktive regioner inden for sundhedsindustrien. Næsten en fjerdedel af de britiske job inden for digital sundhed er baseret i regionen omkring Leeds, hvor bl.a. 600 regionale virksomheder leverer produkter og tjenester til sundheds- og plejesektoren.

Health tech-virksomheder fra hele Norden inviteres til fem dages bootcamp under navnet Propel@YH Nordic Boot Camp. Her får deltagerne intensiv sparring, viden og dialog med britiske sundhedseksperter om NHS – National Health System.

Lær om NHS – National Health System

De ti deltagende virksomheder vil opleve en uge med masterclasses, workshops og netværksarrangementer om emner som:

  • forståelse af, hvordan NHS fungerer.
  • rammer for økonomi og indkøb.
  • regulatoriske krav og leverandørreguleringer.
  • udvikling af evidensbaserede værdiforslag og
  • refusionsmodeller i det britiske system.

Skab fundament for en stærk eksportstrategi

Ét af målene med bootcamp-ugen er at give virksomhederne et solidt fundament til at skabe en vidensbaseret eksportstrategi for det britiske marked.

Programmet bygger på et acceleratorprogram, der sussefuldt er blevet organiseret af Yorkshire and Humber Academic Health Science Network (AHSN) siden 2019, og tilbagemeldingen fra tidligere deltagere er god.

– Vi fik 6-9 måneders information ud af de fem dage, vi har været her, fortæller Sarma Velamuri, M.D. Luminare, tidligere deltager i Propel@YH Boot Camp

Hent præsentation fra webinar

Tilmeld dig bootcampen i Leeds

Nordisk samarbejde giver stærkere økosystem

Bootcampen er arrangeret af de nordiske partnere Danish Life Science Cluster, Norwegian Smart Care Cluster, Business Region Gøteborg og Swecare med finansiering fra Nordic Innovation.

– I Norden er vi vant til at arbejde sammen, og i et globalt perspektiv er vi ’stærkere sammen’, fortæller Nanna Broch Mortensen, projektleder, Danish Life Science Cluster.

– De fire nordiske klynger repræsenterer tilsammen et marked med knap 27 millioner indbyggere, og sammen har vi en solid værdikæde med et stærkt samlet hjemmemarked til at validere og øge konkurrenceevnen, fortæller Nanna Broch Mortensen.

test Nanna
Nanna B. Mortensen, projektleder i Danish Life Science Cluster.

Verdens største sundhedssystem

National Health System (NHS) er det største offentlige sundhedssystem i verden og behandler omkring 1 million patienter om dagen. Det britiske marked for digitalisering af sundhed og omsorg er i vækst, og derfor må Storbritannien være attraktivt for nordiske virksomheder.

Iris Öhrn fra Business Region Göteborg siger, at det er vigtigt, at nordiske virksomheder er klar til at tage del i denne rejse.

– Vi ved, at nordiske virksomheder er stærke inden for test og tilpasning til nye markeder. Men for at lykkes har de brug for finansiering, viden og et netværk – og Propel@YH Nordic Boot Camp er derfor et godt tilbud til virksomheder, som kigger mod det voksende britiske marked, siger Iris Öhrn.

 

For mere information

Projektleder

Nanna Broch Mortensen

Danish Life Science Cluster
Internationalisering
HUB Syddanmark
+45 2880 0096