Stærk klynge skal være med til at bringe life science-strategien til live

Danish Life Science Cluster har nu eksisteret i tre år – og resultaterne er imponerende, mener bestyrelsesformand. Derfor er den nationale sundhedsklynge nu stærk nok til at få en afgørende rolle, når den kommende life science-strategi skal implementeres.

På bare tre år er det lykkedes Danish Life Science Cluster at skabe en stabil national platform, hvor virksomheder, offentlige partner og videninstitutionerne kan mødes og skabe ny viden, nye samarbejder og innovation.

Derfor vil Danish Life Science Cluster være den oplagte partner til at være med til at opfylde anbefalingerne fra den life science-strategi, som regeringen ventes at præsentere i første halvdel i 2024.

Strategien forventes ifølge Erhvervsministeriet bl.a. at indeholde initiativer inden for forskning, udvikling, sundhedsdata, innovation og eksportfremme.

– Danish Life Science Cluster har bevist, at vi kan supportere innovation. Vi har skabt en stærk operationel organisation med solid projektstyring, stærk økonomi og transparens for alle parter. Vi faciliterer strategiske forpligtende partnerskaber, der engagerer hele økosystemet inden for life science. Derfor mener vi, den nationale life science-klynge kan blive en toneangivende partner i den kommende life science-strategi, sagde bestyrelsesformand Kim Kjøller på Danish Life Science Clusters generalforsamling i april 2024.

Hør bestyrelsesformand Kim Kjøller

Har søgt om europæisk guld-certificering

Danish Life Science Cluster har flere end 250 medlemmer fordelt i hele landet. I 2023 faciliterede Danish Life Science Cluster samarbejde mellem mere end 400 forskellige partnere og hjemtog over 300 mio. kr.

I begyndelsen af 2024 søgte klyngen at kvalificere sig som guld-klynge hos European Clusters Excellence under EU. Læs mere om kravene til en guld-klynge her.

Guld-mærket, ’Excel in Cluster Excellence’ er den højeste europæiske anerkendelse, en klynge kan opnå. Guld-certificeringen tildeles klyngeledelsesorganisationer, der udviser et højt niveau af professionalisme og sofistikeret klyngeledelse. Klyngen skal opnå visse niveauer af ekspertise i forhold til struktur, ledelse, finansiering, strategi, tilbud og anerkendelse.

Vi forventer resultatet af vores certificeringsproces inden sommerferien.

Nye ansigter i bestyrelsenSe hvem sidder i Danish Life Science Clusters bestyrelse her

For mere information

CEO

Kim Kjøller

UNION Therapeutics A/S
Formand
HUB Hovedstaden
CEO

Diana Arsovic Nielsen

Danish Life Science Cluster
Direktion
HUB Hovedstaden
+45 4143 0076