Stor interesse for at bidrage til Danish Life Science Cluster

Der er stor efterspørgsel efter at være med til at lægge strategien for Danish Life Science Cluster. En lang række offentlige og private organisationer samles i disse uger for at komme med input. Life science-området er fragmenteret, så synergien skal i fokus, lyder det bl.a. fra Leo Pharma.

Flere end 170 aktører fra sundhedssektoren samarbejder i disse dage om strategien for Danmarks nationale life science-klynge, Danish Life Science Cluster.

Klyngen er én af Danmarks styrkepositioner, og med godt et halvt år på bagen har Danish Life Science Cluster allerede samlet flere end 200 medlemmer inden for erhverv, kommuner, regioner, videninstitutioner og offentlige organisationer. Det er disse medlemmer, der er inviteret til at give input til strategien for Danish Life Science Cluster, og interessen har været imponerende, forklarer direktør Diana Arsovic Nielsen.

– Vi er glade for, at så mange små og store organisationer er engagerede og vil sætte deres aftryk på Danish Life Science Cluster. Den vigtigste opgave for os har været at skabe det netværk, der styrker udviklingssamarbejdet mellem private og offentlige parter. Nu skal vi skabe innovationssamarbejder, der giver værdi, erhvervsvækst og bedre sundhed – og derfor er det vigtigt, at vi får input fra alle parter, så vi sammen kan videreudvikle en life science-klynge i international klasse, siger Diana Arsovic Nielsen.

Hvilken vej skal vi i Danmarks nationale life science-klynge?

Danish Life Science Cluster har inviteret medlemmer og andre aktører på tværs af sundhedssektoren til strategi-workshops i klyngens hubs i de fem regioner. På workshops’ne bliver der bl.a. diskuteret:

    • Forventninger til Danish Life Science Cluster
    • Dagligdagens udfordringer i life science-miljøet
    • De regionale styrker, som klyngen skal trække op nationalt – og internationalt.
    • Hvilket afsæt skal Danmarks nationale life science-klynge sætte på den internationale sundhed?

Danish Life Science Clusters egne medarbejdere er også kommet med input til strategien. 

Skal samle en fragmenteret industri

Tæt på 180 deltagere har tilmeldt sig de fem strategi-workshop, ligesom både bestyrelse og medarbejdere har haft deres respektive strategi-møder.

Niclas Nilsson, Head of Open Innovation i Leo Pharma oplevede en meget fokuseret workshop i Hub Hovedstaden, som han fortæller, var fuld af energi og vilje fra mange forskellige stakeholders i dansk life science.

– For Leo Pharma er det vigtigt, at vi kigger på muligheder og forudsætninger objektivt og fra alle forskellige perspektiver. Vi skal se på det store billede for at kunne samle området. Danish Life Science Cluster kan og skal skabe mere synergi i den ellers meget dynamiske og livlige – men lidt fragmenterede – life science-industri. For dansk pharma er det vigtigt, at vi bibeholder og videreudvikler det fundament, som findes samlet i hele samfundet, og som ligger til grund for den globale danske life sciece-succes, siger Niclas Nilsson.

Vigtige områder

Nogle af de emner, som indtil videre har været I fokus på workshops’ne er

  • Adgang til sundhedsdata og digital infrastruktur
  • digital parathed
  • eksport
  • precision medicin
  • Danmark som testmarked

De mange input vil, sammen med resultatet fra seneste medlemsundersøgelser, indgå i det videre strategiarbejde i bestyrelsen. Herefter sættes strategien til forslag på generalforsamlingen i Danish Life Science Cluster i 2022, hvor medlemmer har stemmeret.

Foto: Fra Danish Life Science Clusters medarbejderworkshop.

For mere information

CEO

Diana Arsovic Nielsen

Danish Life Science Cluster
Direktion
HUB Hovedstaden
+45 4143 0076