Øresund Match

Investerer din virksomhed nok i værdifulde samarbejder med videninstitutioner? I Øresund Match har din virksomhed mulighed for at finde den rigtige samarbejdspartner, som med sin specifikke viden, kan hjælpe dig med at finde løsninger til de udfordringer, du står med i din virksomhed.

Mangler du et par ekspertøjne, der kan hjælpe med at løse din virksomheds komplekse udfordring? Har du behov for at udvikle din virksomheds produkter, processer eller forretningsmodel for at stå stærkere på markedet? Så er et vidensamarbejde en god mulighed.

I et vidensamarbejde kan du få hjælp fra forskere, undervisere og/eller studerende til at finde en konkret løsning på de præcise udfordringer, din virksomhed har. I projektet Øresund Match faciliteres matchmaking mellem virksomheder og relevante forskere og studerende i Øresundsregionen til vidensamarbejder.

I Øresundsregionen kan den stærke forskning og viden, der findes i regionen, bruges til at skabe mere innovation og vækst i virksomhederne. I dag er det kun ca. 10 pct. af de innovative små og mellemstore virksomheder, der samarbejder med videninstitutioner. Projektet Øresund Match skal styrke videnbroerne mellem virksomheder og vidensystemet via matchmaking.

Formålet med projektet

Formålet med projektet er via matchmaking at lette adgangen til samarbejde mellem små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner i Øresundsregionen. Med den rette matchmaking kan der skabes flere vidensamarbejder som fører til øget innovation og vækst.

Læs mere om: Øresund Match – Erhvervshus Hovedstaden

Projektaktiviteter

Matchmaking er nøglen til at få mere samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner.
Danish Life Science Cluster og Erhvervshus Hovedstaden tilbyder din virksomhed at facilitere etableringen af et samarbejde med relevante forskere, undervisere og/eller studerende.

Populære samarbejdsformer er:

 • Studenterprojekt
  Studerende løser en konkret udfordring i din virksomhed i forbindelse med et semesterprojekt, en opgave eller et praktikforløb. Studenterprojekter er også en effektiv kanal for rekruttering.
 • Videnservice
  Her er der fokus på rådgivning og en mulighed for skræddersyede ydelser, der tager afsæt i særlige kompetencer eller faciliteter. Det kan være rekvireret forskning eller konkrete test og rådgivningsydelser.
 • Forsknings-­ og Innovationsprojekt
  Målet er at løse helt konkrete opgaver i din virksomhed ved at bringe ny viden og ekspertise fra viden­ institutioner i anvendelse – typisk med deltagelse af forskere, ph.d.er, faglærere eller konsulenter.
 • Kompetenceudvikling
  Uanset om det gælder et enkeltstående behov, eller er i forlængelse af andre projekter, står uddannelses­ institutionerne klar til at skræddersy forløb, der sikrer det nødvendige videnniveau i din virksomhed.

Projektets værditilbud

Som deltager i projektet får du adgang til gratis matchmaking med formålet at etablere et vidensamarbejde, der passer til den udfordring, din virksomhed ønsker at få løst.

Kontakt os hvis du er interesseret i et videnssamarbejde.

Partnere

Danmark
Reglab (lead)
CBS
DTU
CBH business
Erhvervshus Hovedstaden
Erhvervshus Sjælland
CLEAN
Danish Life Science Cluster

Sverige
Rise
Lunds Universitet
ICU
Sustainable Business Hub

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster