Plantebaseret proteinpulver til ældre i ernæringsrisiko

I dette Circular Co-Creation – Plantebaseret proteinpulver til ældre i ernæringsrisiko – er målet at udvikle og teste en plantebaseret og bæredygtig krumme (crumble), udviklet af et restprodukt i kartoffelmelsproduktionen. Produktet skal anvendes i madproduktionen i storkøkkener, så de ernæringssvækkede ældre får opfyldt deres behov for ekstra protein på en smagfuld måde.

Især smag og konsistens er vigtigt, når man taler om ernæring til ældre. Som det er i dag, findes der adskillige måder at proteinberige mad til ældre; men fælles for proteinpulvere er, at de ofte giver bismag, der er relativ få færdigvarer at vælge iblandt, de er dyre, og det kan være svært for forbrugerne at vurdere kvaliteten af proteinpulveret.

Desuden er formålet med vidensopbygning at gøre den ene deltagende virksomhed klar til at kunne søge fondsmidler.

Vi samarbejder med Food & Bio Cluster i forhold til bl.a. workshops etc. i netværk. Her vil vi undersøge, hvilke andre fødevarer, der kan udvikles til at med gevinst kunne proteinberige, som kan lede til udvidelse af de deltagendes virksomheders produktlinje.

Projektpartnere

Virksomheder:

Nutrilution
Bageri Grangaarden ”Knæk & Bræk”

Vidensinstitution:

Ingeniørhøjskolen og Hospitalsenheden Vest

Kommune:

Furesø Kommune

Projektleder Dagmar Beck db@danishlifesciencecluster.dk

Fakta

I Circular Co-Creation indgår virksomhederne i forpligtende innovationssamarbejder. I hvert innovationssamarbejde deltager mindst tre mindre virksomheder og én vidensinstitution, der sammen udvikler og tester et nyt koncept eller en prototype til en ny løsning eller et nyt produkt til sundhedsvæsenet.

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster