3 simple råd når du skal udvikle innovative løsninger til sundheds- og plejesektoren

Hvad skal der til for at udvikle en gode idé til et brugbart produkt eller løsning, som kan implementeres og bruges i sundheds- eller plejesektoren? Få her 3 simple råd, som er nemme at gå til.

Foto: Vinderne af Solution Camp på Når Innovation Lykkes På Tværs 2022 i Aalborg – studerende fra hhv. AMU og SOSU Nord.

En god idé kan sjældent bæres frem af iværksætteren eller af en startup alene. Ofte er der brug for flere kræfter og indsatser på tværs af både faggrupper og sektorer. Der er brug for offentlige-private innovationssamarbejder!

Inden du når dertil, så bør du trykteste, om din idé overhovedet holder.

Maj Britt Weidinger, videnscenterchef for Videnscenter for Velfærdsteknologi Øst, giver her sine 3 gode råd til, hvordan din gode idé får flyvehøjde:

  1. Brug netværket. Tro ikke, at du skal udvikle det hele selv. Du skal i stedet finde ud af, hvem du skal have fat i for at få hjælp til at udvikle din idé. Og når du har fået idéen – hvem skal være med til at producere den?
  2. Gå på opdagelse i plejesektoren – måske findes løsningen allerede? Find frem til dem, der har behovet.
  3. Tal med borgere, som du også tænker kan være mulige aftagere af produktet. Og få deres input til videreudvikling af dit koncept eller produkt.

Se videoen her

En vinderløsning: En multifunktionel vasketøjskurv

På eventet Når Innovation Lykkes På Tværs i Aalborg i april 2022, var studerende fra Nordjylland samlet til Solution Camp. Her skulle de sammen give deres bud på innovative løsninger på problemstillinger som; Hvordan kan vi få flere selvstændige borgere og skabe bedre arbejdsmiljø for (sundheds-)personalet?

Dommerne, heriblandt Maj Britt Weidinger, kårede vinderen på baggrund af løsningens følgende egenskaber/kvaliteter:

  • En multifunktionel vasketøjskurv
  • Simpel og let at producere
  • Løsningen hjælper både borgeren og sundhedspersonalet
  • Der er indtænkt bæredygtighed – genbrugsplast
  • Flere funktioner og mulighed for videreudvikling af produktet
  • Lav pris som gør det muligt for alle borgere at anskaffe sig

Sidder du også med en idé til innovativt produkt eller løsning og har brug for hjælp til at komme videre? Kontakt Danish Life Science Cluster i din region – du finder os her

Læs om: Kommuner og regioner skal være bedre til at dele succeser og fejl