Få hjælp til OPI med den digitale OPI Guide

Offentlig-privat innovation kan være et administrativt tungt område. Få hjælp til funding, forretningsmodeller, kontrakter og meget mere i Danish Life Science Clusters OPI Guide.

Det kan være en stor mundfuld at kaste sig ud i OPI – offentlig-privat innovation – både for virksomheder og for regioner og kommuner.

Men heldigvis er der hjælp at hente; bl.a. i OPI Guide, som er en hjemmeside under Danish Life Science Cluster.

OPI Guide indeholder en bunke nyttig viden om offentlig-privat innovation, eks. guides, cases og hjælp til aftaler og funding til både private virksomheder og offentlige parter.

Læs eksempelvis om:

Fundingmuligheder

Forretningsmodeller

Designdrevet innovation

Miniguide til implementering

På OPI Guide kan du søge konkret relevant information afhængig af, om du kommer fra en virksomhed, en forskningsinstitution eller fra kommune eller region.

 

 

Administrativt tungt område

Medarbejderne i virksomheden Nordic Health Lab bruger selv OPI Guide, ligesom de henviser deres kunder til siden, når de overvejer et offentligt-privat partnerskab.

– Siden indeholder nogle konkrete skemaer og værktøjer, som kan hjælpe med at holde os helt skarpe på reglerne. OPI kan være en administrativt tung arbejdsmetode, så det er gavnligt at læse om erfaringer fra både det offentlige og det private, forklarer Rasmus Smedegaard Bach, senior forretningskonsulent i Nordic Health Lab.

Find dokumenter, værktøjer og læs om andres erfaringer

Nordic Health Lab supporterer bl.a. hospitaler, kommuner og virksomheder, der vil udvikle og teste nye innovative løsninger til sundhedssektoren. Virksomheden har i øjeblikket samarbejde med fem danske hospitaler og er i proces med at opbygge samarbejder med de omkringliggende kommuner. Hvert år modtager Nordic Health Lab flere end 60 ansøgninger fra virksomheder, som vil samarbejde med det offentlige om innovation.

– Vores opgave er bl.a. at hjælpe med kontrakter, rådgive om rettigheder og guide til fundingmuligheder. Til dette arbejde kan vi bruge nogle af de dokumenter, der findes på OPI Guide, og vi henviser løbende vores kontakter til de cases og værktøjer, der findes på siden, fortæller Rasmus Smedegaard Bach.

OPI Guide opdateres løbende. Følg med i Danish Life Science Clusters nyhedsbrev og følg vores LinkenIn-profil for nye cases og værktøjer.