Find vej til de offentlige kunder som leverandør til SKI – nyt medlem i Danish Life Science Cluster

SKI – Staten og Kommunernes Indkøbsservice bruger ofte små og mellemstore virksomheder, når de køber ind til bl.a. stat, kommuner og regioner. Som nyt medlem af Danish Life Science Cluster er SKI nu klar med støtte til virksomheder, der ønsker at blive leverandører på en offentlig indkøbsaftale.

Den offentlige sundhedssektor er den største kunde for mange virksomheder i Danish Life Science Cluster. Men for små virksomheder kan det være en stor mundfuld at finde vej til de offentlige indkøbere. Nu er SKI – Staten og Kommunernes Indkøbsservice – blevet medlem af Danish Life Science Cluster med henblik på bl.a. at støtte virksomheder på vejen mod de offentlige kunder.

En tildeling som leverandør på en aftale udbudt af SKI kan være en god vej til den offentlige sundhedssektor. SKI køber hvert år varer og ydelser til bl.a. stat, kommuner og regioner for mere end 10 mia. kroner.

– Én af fordelene for ved at være tildelt som SKI-leverandør for virksomheder er, at man får adgang til en stor del af offentlig sektor på én aftale, forklarer udbudsdirektør Christian Lunding, SKI.

Mange SMV’er blandt SKI’s leverandører

Faktisk leveres en stor del af ydelserne i SKI af SMV’er. I 2020 var der 500 virksomheder på SKI’s rammeaftaler – 81 % af disse er små og mellemstore virksomheder (SMV’er).

– SMV’er er ofte konkurrencedygtige og omstillingsparate. Mange af dem kan hurtigt tilpasse sig kravene i et udbud, og det er én af grundene til, at der er så forholdsvis mange SMV’er blandt vores leverandører, forklarer Christian Lunding.

Læs også: Sådan bliver du leverandør til SKI

Han opfordrer virksomheder, der overveje at bliver SKI-leverandører, til at følge med på SKI’s hjemmeside og deltage i de hyppige markedsdialoger, der danner grund for indkøbsaftaler og udbud.

SKI-leverandør med kun 15 medarbejdere

Virksomheden Arosii er for nylig blevet godkendt som leverandør til rammeaftalen om it-løsninger og -projektet. CEO i Arosii, Morten Kvistgaard overvejede grundigt, om han med kun 15 ansatte og ingen SKI-erfaring skulle byde ind.

– Der er mange ubekendte i at blive SKI-leverandør. Så i starten er det lidt ærefrygtindgydende, og man overvejer da, om det er indsatsen værd – både hvad angår tid og kompleksitet. Men når man først går i gang og dykker ned i materien, går det op for en, at processen er meget mere overskuelig, end hvad man tror ved første øjekast, forklarer Morten Kvistgaard.

En god investering

På trods af en ressourcekrævende proces har det vist sig at være en god investering at blive SKI-leverandør for Arosii. Både af økonomiske og andre forretningsmæssige årsager.

– Vi har fået en bevidsthed om egne styrker og svagheder – så der er faktisk også et forretningsudviklende element i at deltage i et SKI-udbud. Og det har vist sig at være mere værdifuldt, end vi lige troede. Vi har fx fået en anledning til at kigge vores forretningsstrategi i sømmene, siger Morten Kvistgaard og uddyber:

– SKI er et værktøj for os, hvad angår vores aftaleindgåelse med kunderne, og det har sikret os et mere langsigtet perspektiv rent kontraktmæssigt og forretningsmæssigt.

Læs også: Leverandør til det offentlige – Fremtidens indkøb bliver grønnere

Fakta:

SKI har omkring 40 rammeaftaler, hvor den offentlige sektor kan købe alt fra toiletpapir til konsulenter og software.

På SKI’s rammeaftaler var der i 2020 i alt 500 leverandører. 55 % var virksomheder med færre end  50 ansatte.