Forebyggelse af smitte og smittespredning: Danske og svenske virksomheder skal træne plejepersonale med VR

Foto: Plejecenter Bøgely, Vesthimmerlands Kommune

Plejecentrene i Danmark og Sverige var hårdt ramt af smitte under Covid-19 pandemien. Nyt EU-projekt, som Danish Life Science Cluster er del af, skal sætte fokus på forebyggelse af smitte og smittespredning og træne plejepersonale. VR-virksomheder i Danmark og Sverige søges til deltagelse i projektet.

Hvordan kan man træne plejepersonale vha. simulationsteknologi – og undgå acceleration af Covid-19 og andre lignende infektionssygdomme fremover?

Vesthimmerlands Kommune og Mölndals Kommune, Sverige er gået sammen om EU-projektet InnoCompTec som har til formål at udvikle kompetencerne hos plejepersonalet i de to kommuner.

Kompetenceudviklingen og træning af 60 sundhedsmedarbejdere fra de to kommuner skal bl.a. foregå med hjælp af udvalgte simulationsteknologier, som blandt andet består af virtual reality, augmented reality og avatar-teknologi.

Danske og svenske VR-virksomheder søges

Både danske og svenske leverandører af simulationsteknologi søges til at deltage i InnoCompTec og kompetenceudvikle både dansk og svensk plejepersonale.

Danish Life Science Cluster inviterede i december 2023 til første informationsmøde, hvor interesserede virksomheder kunne høre om baggrunden og planen for projektet og mulighederne for at deltage.

– Selvom projektet først lige er gået i gang, og vi stadig er ved at forme aktiviteterne, så har der allerede været stor nysgerrighed fra industrien. Vi er allerede begyndt at få interessante input til fremtidens løsninger, så vi ser frem til at invitere ind til projektets første workshop i løbet af foråret, siger Lotte Kappel, projektleder i Danish Life Science Cluster.

Selve udvælgelsen af virksomheder, og afklaring på, hvad man som virksomhed skal forvente at bruge af tid og økonomi, meldes ud i foråret 2024.

Aktiviteter i projektet i foråret 2024

Danish Life Science Cluster afholder endnu et informationsmøde i foråret 2024, så virksomhederne kan følge med og begynde at forberede sig.

Vil du have besked om kommende aktiviteter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Arbejder din virksomhed med simulationsteknologi: VR, AR eller Avatar og er du allerede nu interesseret i at høre mere om projektet – og muligheder for at deltage – så kontakt os.

Et stærkt dansk-svensk partnerskab og samarbejde

InnoCompTec består af Vesthimmerlands Kommune, Mölndals Kommune og uddannelsesinstitutionen Mölndal Campus i Sverige, Professionshøjskolen UCN og Danish Life Science Cluster.

InnoCompTec løber fra 1. september 2023 til 31. august 2026 og medfinansieres af Den Europæiske Union og EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Læs mere om projektet og baggrunden her.