Hvordan får vi innovation til at lykkes?

Innovationen stortrives i danske SMV’er og startups. Men det kniber ofte med at få løsningerne ud og skabe værdi i sundhedssektoren. Ofte placeres ansvaret hos ledelsen, så vi har spurgt politikere og ledere, hvad der egentlig skal til for, at innovation kan lykkes?

Det viser sig gang på gang, at implementeringen er den sværeste fase af innovation.

Så hvad skal der til for at få innovation til at lykkes?

Mange mener, at implementering af innovative løsninger er en ledelsesopgave.

Derfor har vi stillet spørgsmålet ’hvordan får vi innovation til at lykkes?’ til en regionsrådsformand, en sygehusdirektør samt en række borgmestre. De deltog alle i Danish Life Science Clusters event Når innovation lykkes, og her er deres bud på, hvordan vi kommer i mål i med innovationen i sundhedssektoren.

Gratis tilmelding til Når Innovation Lykkes – på tværs 2024

 

Mads Duedahl, regionsrådsformand, Region Nordjylland

Det skal være slut med at tænke i siloer i hver sin region. Vi skal hæve innovationen udover den enkelte region, kommune og afdeling. Og så er der brug for risikovillig kapital og modet til at gøre de store projekter store.

 

Jesper Greth, borgmester, Rebild Kommune

Hvad kan du, og hvad kan jeg? Og hvad kan vi i fællesskab? Vi skal mødes og lære hinandens styrker at kende, for vi har en række samfundsmæssige udfordringer, som ingen af os kan løse alene.

 

Lisbeth Lagoni, sygeplejefaglig direktør, Aalborg Universitetshospital

Innovation skal komme fra medarbejderne. Vi kan se, at bl.a. implementering af nye løsninger lykkes bedst, når medarbejderne selv er med til at udvikle ideen.

 

Mogens Jespersen, borgmester, Mariagerfjord Kommune

Det kedelige med korrekte svar er desværre økonomi. For at få implementeret innovation er der brug for ressourcer, og dem har vi ganske enkelt ikke i øjeblikket. Desværre!

 

Per Bach Laursen, borgmester, Vesthimmerlands Kommune

Vi har brug for de rette rammer. Derfor har Vesthimmerlands Kommune nu indrettet Gundestrupgaard i Aars som nyt erhvervsforum. Her ser vi frem til at samle både virksomheder og offentlige parter til idéudvikling og innovation.

Når Innovation Lykkes – på tværs 2023 er arrangeret af Danish Life Science Cluster i samarbejde med Vesthimmerlands KommuneRebild KommuneWolturnusdan-rehabRegion Nordjylland (Aalborg Universitetshospital), Videnscenter For Velfærdsteknologi og SOSU Nord.

For mere information

Projektleder Event

Simone Walther Timmermann

Danish Life Science Cluster
HUB Nordjylland
+45 29 79 06 60