Nyt biotek-netværk i Danish Life Science Cluster – kom med i NGS Tech Network

NGS Tech Netværk

Udviklingen inden for next-generation DNA sequencing (NGS) buldrer derudaf. Der er brug for samarbejde mellem danske virksomheder, hvis det fulde potentiale i nye NGS muligheder skal udnyttes. Vær med til at sætte dagsordenen i det nye NGS Tech Network i Danish Life Science Cluster.

Hør den danske Senior Director Sissel Juul fra Oxford Nanopore Technologies og oplev Nanopore-sekventering live.

Det er bare et par af tilbuddene ved næste netværksmøde i NGS Tech Network.
Kom med til næste møde i NGS Tech Network 12. januar
Danish Life Science Cluster har netop startet netværket NGS Tech Network, og alle interesserede inviteres til at være med gratis. Netværket har fokus på de nyeste muligheder med de seneste udviklinger inden for NGS – next generation sequencing. Formålet er at dele viden, inspirere og diskutere NGS-udfordringer.

Vi skal forkorte afstanden mellem udvikling og marked

Susanne T. Venø, CEO fra startup’en Omiics ApS har sat NGS Tech Network i søen i samarbejde med Danish Life Science Cluster.

– Den akademisk forskning har fokus på at udfordre og udvikle teknologien, mens industrien skal forsøge at høste værdien af nye håndgribelige metoder i deres drift og produktforbedring. Startups som vores står med et ben i hver lejr med et formål om at forkorte afstanden mellem udvikling og marked. Jeg er sikker på, at dette netværk kan skabe nogle forbindelser, der kan give værdi for alle parter, forklarer Susanne T. Venø.

Kæmpe uudnyttet potentiale

Mads Søndergaard, CEO fra virksomheden DNASense deltog i første netværksmøde, og han er klar til at byde ind på nye temaer til NGS Tech Network.

– Der er et stort uudnyttet potentiale for brugen af NGS-teknologi. Der er et kæmpe spring fra, hvad man metodisk kan opnå, til hvad man faktisk udnytter lige nu i praksis. Både virksomheder, forskningslaboratorier og klinikere kan have gavn af bedre anvendelse af NGS, og vi håber at kunne være med til at udbrede kendskabet til de forskellige metoder, forklarer Mads Søndergaard.

NSG Tech Netværk

Disse ord er input fra deltagerne til, hvad netværket skal indeholde.

Danmark skal bevare topposition

Ifølge Susanne T. Venø er det nye netværk i Danish Life Science Cluster ikke kun gavnligt – det er også nødvendigt, hvis danske virksomheder fortsat skal være med helt fremme inden for NGS-teknologi.

– Størstedelen af vores kunder er i udlandet, og vi ser udviklingen på markedet går lynhurtigt. Konkurrencen mod de store nationer er benhård, og her støder danske virksomheder på mange af de samme udfordringer. Derfor håber jeg, vi kan støtte hinanden, så vi alle bliver stærkere, og så vi i Danmark kan bibeholde vores position i front af international biotek og life science, siger Susanne T. Venø.

Fra ti dage til et øjeblik

Et eksempel på den buldrende udvikling i branchen kan ses hos Oxford Nanopore Technologies, som holder oplæg på næste netværksmøde

– Med den nye løsning fra Oxford Nanopore Technologies er sekventering blevet tilgængeligt for alle. Tidligere kunne en maskine til en million kroner give dig svar efter ti dage – i dag koster en nanopore flowcelle omkring 5000 kroner, og du kan anvende den direkte med din egen computer, forklarer Susanne T. Venø.

Vær med til at sætte dagsordenen

Netværksleder i Danish Life Science Cluster Lotte M. Lambertsen vil sammen med deltagerne lægge programmet til de kommende netværksmøder.

– Vi er glade for, at medlemmerne i klyngen rækker ud og deler deres ønsker, så vi kan være med til at skabe relevante værditilbud. Ved de kommende møder vil temaerne bl.a. dække potentialet for NGS-teknologi, nye metoder og databehandling. Deltagerne er meget velkomne til at være med til at sætte dagsordenen, og vi er åbne for at skabe subgrupperinger, fortæller Lotte Lambertsen.

Fakta:

Ved det første møde i NGS Tech Network var der godt 40 deltagere fra bl.a. erhvervsliv og forskningsmiljøet. Deltagerne havde mange gode input til aktiviteter i netværket – et par af dem var:

Mere tid til netværk og videndeling inden for

  • Data, dataopbevaring, analyse og software.
  • Platforme, nye teknologier, metoder , WIGS og RNA seq.
  • Internationalt – viden om status og potentiale i andre lande.