Nyt innovationshus skal hjælpe virksomheder hurtigere på markedet i Nordjylland – kom og vær med til innovationsdag

Vesthimmerlands Kommune er en mindre kommune. Det skal komme erhvervslivet til gavn, når adgangen til aftagere forhåbentlig bliver kortere med nyt kommunalt centrum for erhverv og innovation. Kom og vær med på ’Når Innovation Lykkes – på tværs’ og mød bl.a. en række startups, der er klar til at hjælpe med udfordringerne i den danske sundhedssektor.

Det skal være meget nemmere for en virksomhed at samarbejde med kommunen om nye innovative teknologiløsninger. Det er målet i Vesthimmerlands Kommune, der netop nu er ved at opbygge et nyt centrum for innovation og iværksætteri.

Fremover skal den tidligere landbrugsgård Gundestrupgaard i Aars fungere som et centrum for erhvervsudvikling, sparringsforløb og ikke mindst et Living Lab, hvor virksomheder, uddannelses- og forskningsinstitutioner og kommunens medarbejder kan afprøve nye løsninger til gavn for borgerne i kommunen.

– Særligt på sundhedsområdet kræver det mange ressourcer for en virksomhed at få en ny løsning udviklet og implementeret. Derfor skal Gundestrupgaard fremover være en løftestang for innovation og samarbejde på tværs af erhvervsliv og den offentlige sundhedssektor i Vesthimmerlands Kommune, fortæller Anne Krøjer, direktør for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune.

Nu inviteres virksomheder, sundhedspersonale og andre interesserede til fælles innovationsdag på Gundestrupgaard i Aars af Danish Life Science Cluster og en lang række partnere.

Anne Krøjer, direktør for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune

Hent din gratis invitation til Når Innovation Lykkes – på tværs

En mindre kommune skal være en fordel

Eventet Når Innovation Lykkes – på tværs afholdes i to af de store maskinhaller på Gundestrupgaard, som på sigt vil danne ramme om det nye erhvervs- og innovationscentrum  i Vesthimmerlands Kommune. Og kommunen ser frem til at fortælle om planerne og inviterer nu landets virksomheder til at give input til best practice inden for offentlig privat innovation.

– Vi er en mindre kommune, og det skal være en fordel for erhvervslivet, at vi måske kan være mere smidige og fleksible end en stor kommune. Vores ambition er, at vi kan drive en innovations- og implementeringsproces hurtigere og mere smidigt, end vi kender det fra mange kommuner i dag. Derfor ser vi frem til at høre erfaringer med innovation fra hele landet, siger Anne Krøjer.

Se video fra sidste års Når Innovation Lykkes – på tværs

Innovationen lever videre efter eventet

Virksomheden ByLink fungerer som ekstern projektleder på Når Innovation Lykkes. Direktør Line Bluhne fortæller, at eventet tidligere har være afholdt på relevante virksomheder, men for første gang er det i år en kommune, der lægger halgulv til – og det er der en god grund til.

– Det er helt oplagt at gribe Vesthimmerlands Kommunes innovative tanker for Gundestrupgaard og tage imod den store opbakning og det engagement, kommunen viser. Det kommer også til at betyde, at deltagerne på Når Innovation Lykkes for første gang kan genbesøge lokationen og opleve andre aktiviteter inden for erhverv og iværksætteri, fortæller Line Bluhme.

Line Bluhme, direktør, ByLink.

Startup-virksomheder er klar til samarbejde

Blandt de første virksomheder, som har meldt deres ankomst til Når Innovation Lykkes – på tværs er en række innovative startups, der er en del af projektet Beyond Beta React i Danish Life Science Cluster.

Virksomhederne har deltaget i et skræddersyet kompetenceløftsforløb, hvor de har optimeret deres løsning og forretning, og de er nu klar til at indgå samarbejde med mulige aftagere, fortæller projektleder Signe Ulrik Holm i Danish Life Science Cluster.

– Vi ser frem til at præsentere en meget talentfuld gruppe startup-virksomheder på Gundestrupgaard. De har gennemgået et forløb, der har forberedt dem på de udfordringer og krav, de vil møde i den danske sundhedssektor. Derfor er det kendetegnende for denne gruppe, at de er omstillingsparate og har godt billede af potentialerne i en kommende implementeringsfase, fortæller Signe Ulrik Holm.

Se programmet for Når Innovation Lykkes – på tværs 2023

Fotos i toppen er fra Når Innovation Lykkes – på tværs 2022.

Når Innovation Lykkes – på tværs 2023 er arrangeret af Danish Life Science Cluster i samarbejde med Vesthimmerlands KommuneRebild KommuneWolturnusdan-rehabRegion Nordjylland (Aalborg Universitetshospital), Videnscenter For Velfærdsteknologi og SOSU Nord.

Projektet er medfinansieret af Den Europæiske Union.  

For mere information

Konsulent

Louise Daugbjerg-Pedersen (Barsel)

Danish Life Science Cluster
Event og konference
HUB Syddanmark
+45 2477 0919