Virksomhed fik værdifulde kontakter til det engelske marked via bootcamp i Leeds

Partnere og deltagere på Propel@YH Nordic Boot Camp i Leeds 2023.

Overvejer du et engelsk eksporteventyr, så er byen Leeds et ideelt sted at starte. Deltag i bootcamp og få vigtig viden om det engelske sundhedsvæsen. Mød virksomheden Visikon, der netop er vendt hjem med en håndfuld gode kontakter og planer om at vende tilbage til Storbritannien og få fem tips.

Den engelske sundhedssektor er hårdt presset og kæmper med de samme udfordringer, som vi gør i Danmark: mangel på sundhedspersonale, for lange ventetider hos behandlere/sygehuse, færre senge på nye sygehuse.

Der er brug for at tænke nyt og udvikle innovative sundhedsløsninger i den engelske sundhedssektor. Og her har nordiske virksomheder et potentiale og mulighed for at byde ind.

Danish Life Science Cluster og partnere er snart klar med endnu en bootcamp i Leeds, der skal hjælpe nordiske virksomheder til at udnytte deres potentiale i Storbritannien.

En stærk healthtech- og life science sektor

Over 22 % af Storbritanniens digitale sundhedsjobs er baseret i Leeds i det nordlige England. Herfra leverer 600 regionale virksomheder produkter og tjenester til den engelske sundheds- og plejesektor.

– At starte eksporteventyr i England via Leeds er en god mulighed for at få foden inden for i det britiske sundhedsvæsen. Samtidig øger du chancerne for at brede jeres produkt ud til flere britiske regioner, siger Nanna Broch Mortensen, konsulent internationalisering, Danish Life Science Cluster.

Men det britiske offentlige sundhedsvæsen NHS (National Health Service) er kompliceret – der er ikke bare én indgangsvinkel og én måde at sælge på.

Hør mere i denne video.

Bootcamp gav værdifulde kontakter til dansk virksomhed

Tidligere på året tog otte danske, svenske, islandske og norske virksomheder i den første (af to) bootcamp i Leeds. En af virksomhederne var danske Visikon, og herfra er Søren Boutrup, Director of International Sales, optimistisk over for mulighederne for et britisk eksporteventyr.

– Ligesom det danske sundhedsvæsen er det britiske kompliceret, men det er ikke umuligt at arbejde med. Gennem bootcampen har vi fået en fem-seks interessante britiske kontakter, og vi har allerede aftalt at komme tilbage til Leeds, fortæller Søren Boutrup.

Virksomheder bliver klædt godt på til det engelske marked

Nordiske klynger og britiske partnere er gået sammen for at tilbyde nordiske virksomheder at blive en del af acceleratorprogrammet: Propel@YH Nordic Boot Camp.

Gennem masterclasses, pitch og netværk bliver nordiske virksomheder klædt bedre på til at udforme en strategisk eksportstrategi. Virksomhederne får bl.a. indblik i, hvordan NHS (National Health Service) fungerer, rammerne for økonomi og indkøb, regulatoriske krav og leverandørreguleringer, udvikling af evidensbaserede værdiforslag og refusionsmodeller i det britiske system.

Se video fra bootcampen (via Yorkshire & Humber Academic Health Science Network)

 

5 tips til (danske) virksomheder, som ønsker at træde ind på det engelske marked:

  1. Leeds har et stærkt og mere overskueligt økosystem og kan være et godt sted at starte – frem for London – der er mindre konkurrence
  2. ”NHS is obssesed with pilots” – pas på at ikke blive fanget i den ene pilot efter den anden og aldrig komme videre fra den fase
  3. Kontakt NHS Innovation hubs for at finde den rette indgang i NHS – de matcher behov i sundhedssektoren med innovation og produkter
  4. Det tager lang tid at komme ind på det engelske marked – hav tålmodighed
  5. Find en ”champion” i NHS – en person som vil tale for dit produkt, f.eks. en læge, sygeplejerske eller lignende

Vil du med?

Propel@YH Nordic Boot Camp afholdes endnu en gang en uge i januar 2024 for danske og nordiske health tech virksomheder. Bootcampen kan hjælpe med at afgøre, om det er lige nu I skal satse på England og give jer et stærkt grundlag til at lave en vidensbaseret eksportstrategi.

Er du interesseret i England og overvejer, om det er noget for dig og din virksomhed, så kontakt Nanna Broch Mortensen, Danish Life Science Cluster og hør mere.

Du kan også tilmelde dig vores internationale nyhedsbrev og få besked, når vi åbner for forberedende webinar og tilmelding til bootcampen.

For mere information

Projektleder

Nanna Broch Mortensen

Danish Life Science Cluster
Internationalisering
HUB Syddanmark
+45 2880 0096