Nordisk værktøjskasse til implementering af velfærdsteknologi
Hvordan styrkes det generelle kompetenceniveau og implementeringskraften inden for velfærdsteknologi i den offentlige sektor i Norden? Guiden ’Velfærdsteknologi – værktøjskasse’ fra Nordens velfærdscenter giver forslag til, hvordan kommuner bedst muligt kan arbejde med velfærdsteknologi.
På trods af stor interesse for velfærdsteknologi over de seneste år – både politisk og mediemæssigt, har nordiske kommuner ikke implementeret helt så mange nye løsninger som forventet. Mere end 1200 nordiske kommuner har haft svært ved at forvandle interesse og projekter til implementerede løsninger og dermed en ny innovativ hverdag for personale og borgere ifølge guiden ’Velfærdsteknologi – værktøjskasse’ fra Nordens velfærdscenter. Guiden har samlet kommunernes erfaringer og skabt den første komplette nordiske værktøjskasse til, hvordan kommuner bedst muligt kan arbejde med velfærdsteknologi.
Guiden adresserer samtidig nogle af de problemer de nordiske kommuner møder i deres arbejde med velfærdsteknologi: Hvordan slår vi mere kapital af vores projekter? Hvordan sikrer vi, at den viden vi opsamler, bliver integreret i den kommunale organisation? Hvordan bliver vi bedre til at dele vores viden og erfaringer? Hvordan sikrer vi, at personalet ser teknologi som en medspiller?
Guiden gennemgår i 9 trin:
- Vision
- Strategi
- Kommunikationsplan
- Behovsanalyse
- Markedsscreening
- Evalueringsmode
- Indkøbsplan
- Implementeringsmodel
- Effektovervågning
Under hvert trin finder du en række anbefalinger og retningslinjer baseret på erfaringer, forslag til konkrete metoder samt en masse eksempler til inspiration.
Hvem er målgruppen?
Medarbejdere og ledere der arbejder med velfærdsteknologi i det offentlige.
Hvem har udarbejdet guiden?
Guiden bygger på praktiske erfaringer og kommunal ”best practice”, og er skabt i samarbejde mellem ti førende nordiske kommuner* på velfærdsteknologiområdet og en række nationale myndigheder. Guiden er udgivet af Nordens velfærdscenter.
*Danmark: Aarhus og Odense. Finland: Oulu og Sydkarelia. Island: Reykjavik og Akureyri. Norge: Lindås og Lister. Sverige: Västerås og Göteborg.
Hvad koster det at bruge værktøjet?
Værktøjet er gratis og ligger frit tilgængeligt.