Sådan laver du nemt en gennemarbejdet forretningsplan

Inden du går ind i et offentlig-privat samarbejde, kan det være en god ide at lave en forretningsplan. Planen gør din produktidé mere konkret. Hent gratis skabelon til forretningsplan – eller udfyld og gem online.

27. februar 2019

Når du laver din forretningsplan, skaber du samtidig et overblik over din idé og virksomhed, som gør det lettere for andre at tage stilling til, hvad det er du arbejder med. Fx investorer eller din bankrådgiver.

En forretningsplan hjælper dig med at:

  • strukturere og virkeliggøre egne visioner
  • samle faktuel viden og overbevisende informationer
  • træffe bedre forretningsmæssige beslutninger
  • overbevise banker og andre investorer om, at du er værd at satse på
  • bevise, at du er seriøs
  • give grundlag for bedre rådgivning fra samarbejds- og sparringspartnere

En forretningsplan skal bl.a. indeholde oplysninger om budget, finansiering, organisering, salg, markedsføring og udviklingspotentiale. Når du skal i gang med din forretningsplan, er det letteste for dig at bruge en skabelon.

Hent skabelon til forretningsplan (word-fil)

Hvem er målgruppen for værktøjet?

Værktøjet er specielt nemt at anvende for startups eller unge virksomheder. Værktøjet bruges til at beskrive den virksomhed, du vil etablere og lægger samtidig en plan for, hvordan du vil drive og udvikle den. Planen vil også samle trådene fra dine øvrige forbe­redelser og derved gøre dine virksomhedsplaner meget mere overskuelig – både for dig og dine rådgivere.

Hvad koster det at bruge værktøjet?

Værktøjet er gratis og ligger frit tilgængeligt. Du kan hente som et Word-dokument eller logge ind med NemID og gemme online.

Hvem kan du kontakte for mere information?

Erhvervsstyrelsen har udviklet værktøjet og kan kontaktes på www.virk.dk.

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster