Internationalt samarbejde giver virksomheder viden og kontakt til investorer
En række danske virksomheder er kommet tættere på en fremtid på det britiske marked efter en investor-tur med fokus på ny viden og international fundraising. Turen er et af flere resultater af det tætte samarbejde mellem Danish Life Science Cluster og internationale partnere.
Mød potentielle europæiske investorer, og få mulighed for at skabe netværk i et af de vigtigste globale life science-økosystemer.
Sådan lød invitationen til virksomheder i Danish Life Science Clusters netværk, som har interesse for sundhedssektoren i Storbritannien.
Og invitationen levede op til forventningerne – det fortæller to virksomheder, som fik brugbar viden og lovende kontakter med hjem efter tre dages tæt pakket program i London, Cambridge og Englands sydøstlige del, der hjemsted for en velforbundet klynge af verdensførende forskningscentre, sundhedsudbydere samt organisationer og virkdomheder, der arbejder med sundhed.
– Vi fik et godt indblik i, hvad det kræver at drive forretning i det engelske sundhedsvæsen, siger Serkawt Khola, CEO i EvoMedics.
Serkawt Khola har arbejdet med kunstig intelligens i mere end 20 år, og har anvendt AI-teknologier i flere projekter inden for sundhedsområdet. Hans formål med denne tur var at skabe kontakter til fremtidige investorer vedrørende EvoMedics AI-baserede teknologier og løsninger rettet mod kronisk nyresygdom og komorbide tilstande.
Derfor have Serkawt Khola anmodet en række mulige interessenter om møder, da delegationen deltog på Anglonordic Life Science Conference, og udfaldet var bedre end forventet.
– Vi fik en del flere møder, end vi havde turde håbe på. Vi mødtes med i alt ni uafhængige investorer, som vi pitchede vores løsning for, og fem af dem skal vi holde opfølgende møder med, fortæller Serkawt Khola.
Nyt datterselskab i Storbritannien?
Virksomheden HATO Medical Technologies deltog for at blive klogere på, om virksomhedens AI-baserede EKG-løsning kan udfylde et behov på markedet i Storbritannien.
– Vi afsøger muligheden for at få en større tilstedeværelse i England, og på turen fik vi en række kontakter, der kan hjælpe os med indgange til innovationsmiljøerne og NHS – National Health Service i Storbritannien. Vi har også fået ny viden om, hvad det kræver at levere til det britiske marked, og denne viden bliver værdifuld for HATO Medical Technologies udvikling, fortalte Steffen Yndal, CEO i HATO Medical Technologies.
HATO Medical Technologies har tidligere deltaget i projektet Beyond Beta, der fokuserer på udvikling af den tidlige idé og forbereder næste generation af iværksættere til hurtig skalering og den første investeringsrunde.
Fokus på fundraising og investorkontakter
Ni virksomheder fra Danish Life Science Clusters netværk deltog i investor-turen, og programmet omfattede bl.a. fundraising og træning af pitches rettet mod europæiske virksomheder og investorer.
Derudover besøgte delegationen den velrenommerede Cambridge Life Science Cluster, og de deltog i Anglonordic Life Science Conference, som er en årlig konference med deltagelse af de førerende europæiske investorer inden for life science-området. Under besøget havde delegationen en række møder og uformelle snakke med mulige investorer og andre aktører på life science-markedet.
Internationalt samarbejde til gavn for danske virksomheder
Internationalisering er ét af fire fokusområder i Danish Life Science Cluster, der bl.a. har et stærkt samarbejde med Udenrigsministeriet, herunder the Trade Council og Innovation Center Denmark. Turen til Storbritannien er arrangeret af Danish Life Science Cluster og Danmarks Ambassade i London.
– Vi er glade for vores stærke internationale partnerskaber, som gør det muligt for os at skabe aktiviteter, som kan komme danske virksomheder til gavn. Vi har en masse innovative virksomheder i Danmark, som også kan skabe værdi i udlandet, og derfor er det altid interessant at følge deres rejse og være med til at støtte deres planer om internationalisering, fortæller Marco Thomas Lund, internationaliseringsrådgiver i Danish Life Science Cluster.
Hør mere om, hvordan Danish Life science Cluster kan understøtte jeres internationaliseringsrejse hos Marco Thomas Lund.
Følgende virksomheder deltog på investorturen:
Probmet
Cbio A/S
Amplexa Genetics A/S
HHC medical
Droplet IV
HĀTO Medical Technologies
EvoMedics
Pephexia Therapeutics ApS
Fluilux Diagnostics
Fakta om Cambridge Life Science Hub, som delegationen besøgte
- Den ’gyldne trekant’, der består af London, Oxford, Cambridge og Englands større sydøstlige del, er hjemsted for en velforbundet klynge af verdensførende forskningscentre, sundhedsudbydere og medicinske organisationer, universiteter, SMV’er og store globale virksomheder.
- Samlet set står den ”gyldne trekant” for ca. 39% af den samlede beskæftigelse inden for Storbritanniens life science-industri.
- Derudover er området også kendt for sine universiteter, hvor partnerskaber mellem SMV’er og universiteter som University of Cambridge og University of Oxford har skabt mere end 135 spin-out-virksomheder siden 2000.
- University of Oxford og University of Cambridge er rangeret globalt for life sciences som nummer tre og nummer to.