Kina – Nyt partnerskab skal åbne døre for danske virksomheder til det voksende kinesiske sundhedsmarked

Det skal være lettere for danske virksomheder at komme ind på det kinesiske marked. Derfor har Danish Life Science Cluster sammen med bl.a. Udenrigsministeriet etableret et nyt partnerskab, som skal skabe lettere adgang til Kina for danske virksomheder inden for medtech, healthtech og rehabilitering – med særligt fokus på en udpeget specialmedicinsk zone.

Det kinesiske marked for sundhedsløsninger er i rivende vækst. Men mange danske virksomheder mangler viden om verdens næststørste marked for medicinsk udstyr og medicin, og det bremser potentielle danske eksporteventyr.

For at udforske de kinesiske markedsmuligheder nærmere har Danish Life Science Cluster, Innovation Center Denmark i Shanghai, The Trade Council i Kina og Nordic Life Science Platform ApS med opbakning fra Medicoindustrien etableret et nyt partnerskab.

– Vi ønsker at give danske virksomheder inden for medtech, healthtech og rehabilitering en mere sikker, effektiv og lettere adgang til det kinesiske sundhedsmarked. Derfor er formålet med det nye partnerskab bl.a. at skabe viden om de aktuelle muligheder for at tage hul på et potentielt væksteventyr. Desuden vil vi naturligvis adresse de udfordringer, som danske virksomheder skal være opmærksom på, fortæller Marco Thomas Lund, internationaliseringsrådgiver i Udenrigsministeriet og Danish Life Science Cluster.

Fokus for partnerskabet er den specialmedicinske zone Hainan Boao Lecheng og de særlige regler, incitamenter og muligheder i dette område.

Deltag på webinar: Få fast-track markedsadgang til det hastigt voksende kinesiske sundhedsmarked

Specialmedicinsk zone

Hainan Boao Lecheng er udpeget som en special medicinsk zone i Kina. I september 2019 blev området tildelt særlige incitamenter med det formål at skabe en international medicinsk destination og klynge i verdensklasse for avanceret medicinsk behandling, professionel rehabilitering, medicinsk F&U og teknologisk innovation i Kina.

I dag er der 12 hospitaler og 5 servicecentre i drift – hvor 5 nye hospitaler åbner i 2023 og yderligere ti er planlagte. De samlede byggeomkostninger er anslået til RMB 100 milliarder (USD 16 milliarder). Når Hainan Boao Lecheng er færdigudbygget, vil zonen have 12.000 hospitalssenge, modtage op til 300.000 patienter årligt og beskæftige 28.500 medicinske medarbejdere, herunder 3.500 medarbejdere inden for forskning og uddannelse.

Lær mere om Hainan Boao Lecheng International Medical Zone hos Danish Life Science Cluster

Hurtige procedurer til godkendelse

Hainan Boao Lecheng tilbyder bl.a. fast-track godkendelsesprocedurer, der gør det nemmere og hurtigere at registrere, importere og sælge medicinsk udstyr og medicin til brug i zonen, selvom det endnu ikke er registreret i Kina. Løsningen skal være godkendt i udlandet med et CE-mærke, FDA-licens eller PMDA-godkendelse.

Hainan Boao Lecheng er samtidigt det eneste sted i Kina i dag, hvor man kan indsamle og bruge real-world data fra brugen af medicinsk udstyr og medicin importeret under de hurtige godkendelsesprocedurer. Disse data kan supplere ansøgningen til den nationale NMPA-registrering, hvilket kan fremskynde godkendelses-processen for salg i resten af Kina.

Unikt partnerskab med fokus på direkte matchmaking

Partnerskabet mellem Danish Life Science Cluster, Innovation Center Denmark i Shanghai, The Trade Council i Kina og Nordic Life Science Platform ApS er unikt i sin samarbejdsform. Fokus er nemlig på at udføre direkte kommerciel matchmaking for danske virksomheder inden for medtech, healthtech og rehabilitering med de kinesiske hospitaler i Hainan Boao Lecheng.

Partnerskabet skal dermed bidrage til direkte eksport og jobskabelse. Desuden skal det være platformen, hvor kinesiske interessenter og partnere kan få inspiration til, hvordan man kan opbygge fremtidens sammenhængende sundhedsvæsen med fokus på bæredygtighed, social lighed og godt arbejdsmiljø.

Læs mere om Partnerskabet mellem Udenrigsministeriet og Danish Life Science Cluster

– Vores ambition er også, at partnerskabet skal facilitere dansk-kinesiske samarbejder inden for life science-området. Det skal bl.a. ske gennem gensidige besøg i Danmark og Kina og ved etablering af tematiske netværksgrupper mellem danske og kinesiske interessenter som fx myndigheder, hospitaler og vidensinstitutioner, fortæller Marco Thomas Lund.

For mere information

Internationaliseringsrådgiver

Marco Thomas Lund

Danish Life Science Cluster
HUB Hovedstaden
+45 2052 1635