Changers – Lighed i Sundhed Gennem Forandring af Sundhedsvæsenet

Den først danske konference om FN’s verdensmål (SDG) som forandringsmotor i sundhedsvæsnet. Vi jagter svarene og løsningerne – og du inviteres til at være med.

Det er med stor glæde, at vi inviterer til konferencen Changers – Danmarks første konference om verdensmål som forandringsmotor i sundhedsvæsenet.

Nykøbing Falster Sygehus er nemlig – som det første sygehus i Danmark – ved at springe ud som verdensmålssygehus.

Men hvad betyder det? Hvordan gør man og hvad skal der komme ud af det? Vi er stadig på jagt efter svar og løsninger – ingen har gjort det før, og vi vil så gerne, at dette bliver en rejse, som vi tager sammen med mange andre – både fra den offentlige og den private verden.

På Lolland, Falster og Sydsjælland oplever vi i øjeblikket begyndelsen på ‘den perfekte storm’.

Mange mennesker i denne del af landet har et dårligt helbred. Der er mange med kroniske sygdomme. Der er mange, der har flere sygdomme på en gang. Der er mange, som er stærkt overvægtige. Der er mange, som ryger. Vi kunne blive ved.

Samtidigt mangler vi sygeplejersker og læger på sygehuset. Der er store afstande fra folks hjem til de behandlingstilbud, de har brug for. Der er mangel på læger, som vil drive privat praksis i området. Vi kunne blive ved.

Resultatet er et sundhedsvæsen i frit fald.

Vi må gøre noget. Nu!

Mød bl.a. Bogi Eliasen, Morten Kjaerum og Majbritt Skov.