Debatarrangement om fremtidens ældreliv

Kom og vær med når Tænketanken Mandag Morgen, Dansk Design Center og Danish Life Science Cluster inviterer til debat om fremtidens ældreliv. Vi kommer til at se glimt af fremtiden og diskutere, hvordan de skelsættende velfærdsudfordringer på ældreområdet kan og skal løses i nye fællesskaber.

Regeringens kommende ældrelov vil gøre op med ældrepolitikkens regler og bureaukrati. Men det er også på tide med et opgør med vores forståelse og opfattelse af ældre og ældrelivet. I dag råber plejesektoren op om, at der mangler hænder til de mange ældre. I fremtiden kommer der til at være endnu flere ældre – friske og mindre friske. Og mens pensionister i dag bekymrer sig, om de kan få den pleje og omsorg, de har fortjent efter et langt arbejdsliv, bekymrer de unge sig, om der i deres fremtidige ældreliv kommer til at være råd til at gå på pension.

Fremtidens ældreliv bliver ikke bedre af sig selv. Omstillinger og ændringer er nødvendige. Hvilke nødvendige omstillinger, vi går i møde og hvordan fremtiden kan se ud, kommer vi til at blive klogere på til dette event.

Program

12.45-13.00 Ankomst, kaffe og te
13.00-13.15 Velkomst
13.15-14.00 Glimt fra fremtidens ældreliv v. Dansk Design Center
14.00-14.30 Fælles ansvar for fremtidens ældreliv

  • Anna Asghari, direktør Ungdomsbureauet
  • Torben Hollmann, sektorformand FOA
  • Troels Yde Toftdahl, markedschef for velfærd og samfund Dansk Erhverv

14.30-15.00 Kommunens nye roller og ansvar

  • Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester Middelfart Kommune
  • Michael Fenger (C), borgmester Gentofte Kommune
  • Pernille Beckmann (V), borgmester Greve Kommune

Tilmelding og streaming

Vær opmærksom på, at tilmeldingen er til det fysiske arrangement. Ønsker du at følge med via stream, så send en mail til gnt@mm.dk

 Læs mere og tilmeld dig her