Kunstig intelligens er nøglen til tidlig opsporing af kritisk sygdom

Vær med på årets første netværksmøde i netværksgruppen Care@home, når vi dykker ned i en lokal case, som i den grad sætter standarden for datadrevne beslutningsstøttesystemer.

Køge Kommune har, som den første kommune nogensinde i Danmark, sammen med Sjællands Universitetshospital gennemført et projekt, der ved brug af data skal hjælpe hjemmeplejen med at forudsige, hvilke borgere som er i størst risiko for at blive hospitalsindlagt indenfor 30 dage. Det kliniske støtteværktøj er udviklet af virksomheden IQVIA.

Algoritmen kan forudse, hvilke borgere der er i størst risiko for indlæggelse, hvilket giver de fagprofessionelle i hjemmeplejen et konkret værktøj til tidligt at igangsætte forebyggende og målrettede tiltag. Til gavn for både borgerne og for sundhedsvæsnet.

Vi har inviteret Tina Juul, direktør for forretningsudvikling, fra IQVIA til at fortælle om løsningen, hvor vi bl.a. stiller spørgsmålene:

  • Hvordan har I inddraget de fagprofessionelle i udviklingen af støtteværktøjet, og hvilken betydning har det haft for udviklingen af løsningen?
  • Hvordan har samarbejdet mellem en kommune, et hospital og en virksomhed fungeret?
  • Hvad er den vigtigste læring fra jeres udviklingsforløb, som netværkets medlemmer kan tage med sig, når de skal arbejde med sundhedsløsninger til kommunerne, og hvordan kan de drage nytte af jeres erfaringer?

Mødet er planlagt og arrangeret i et samarbejde mellem Danish Life Science Cluster, Region Sjælland og FIERS – Life Science Innovation.

Læs mere om netværket her

Program 

15.00-15.15 Formålet med Care@Home-netværket v/FIERS
15.15-15.30 Rammer for netværket v/ Lotte Kappel, Danish Life Science Cluster
15.30-16.00 Når kunstig intelligens skaber konkret værdi i hjemmeplejen v/ Tina Juul
16.00-16.20 Spørgsmål
16.20-16.30 Næste møde og tak for i dag