Brug design til udvikling af velfærdsteknologi

Når ny velfærdsteknologi skal lykkes – og give værdi for den enkelte bruger, så tænk design med hele vejen i udviklingsprocessen. Det er det overordnede budskab, som tre designere anbefaler i ’Fem gode råd: Sådan tænker du design ind i udviklingen af velfærdsteknologi’.

1. januar 2019 | Leveret af: Teknologisk Institut

‘- Den rigtige løsning kræver, at man forstår den kontekst, som løsninger skal være i.

I et offentlig-privat samarbejde er der et stort potentiale for at udnytte den direkte adgang til dem, der skal bruge det færdige produkt. I et OPI-samarbejde er det muligt at eksperimentere med løsningerne – konkret og i et brugernært miljø – og få relevant feedback på produktet undervejs.

På den måde øger du sandsynligheden for, at den velfærdsteknologiske løsning, der udvikles, rent faktisk giver værdi til brugeren, personalet og den organisation, der skal indkøbe slutproduktet.

En møbeldesigner, en seniordesigner og en designingeniør giver i denne korte video fem gode råd til, hvordan private og offentlige parter i et OPI-samarbejde skal tænke design ind i nye velfærdsteknologiske produkter. De fortæller blandt andet om, at inddragelse af brugeren er vigtig, mange test undervejs er nødvendige og fokus på æstetik skal tages med i overvejelserne.

  1. Tænk HELHED
  2. Lav løbende tests
  3. Mindre teknik og apparat
  4. Husk æstetikken
  5. Vær nysgerrig

 

Bliv medlem af Danish Life Science Cluster