Behovsbazar – hvad er behovene inden for mental sundhed og lighed i sundhed? (Aarhus) 

Sæt kryds i kalenderen den 27. juni, hvor vi inviterer til behovsbazar. Kom med og bliv klogere på, hvilke behov der er inden for mental sundhed og lighed i sundhed. Find nye samarbejdspartnere og bliv klædt på til at søge Erhvervsfyrtårnets pulje.  

Danish Life Science Cluster inviterer til behovsbazar, hvor vi samler offentlige behovsejere og SMV’er, så vi i fællesskab kan udforske, hvilke udfordringer og behov der er inden for mental sundhed og lighed i sundhed.

I får mulighed for at: 

  • Blive klogere på mulige samarbejder med både virksomheder og offentlige organisationer.  
  • Få ny viden og kom i kontakt med nøglepersoner inden for mental sundhed og lighed i sundhed. 
  • Blive klædt på til at søge støtte til konkrete indsatser inden for emnet fra puljen i Erhvervsfyrtårn Life Science på i alt kr. 32 millioner.  

Et velkvalificeret behov er udgangspunktet for udviklingen af den helt rigtige løsning. Derfor er målgruppen for behovsbazaren dig, der sidder med et behov eller en udfordring inden for mental sundhed og lighed i sundhed ude i en kommune, hospital, NGO m.m., og som har lyst til at komme i dialog med interesserede SMV’er.

Behovsbazaren er også for alle SMV’er, der har spændende ideer inden for mental sundhed og lighed i sundhed, og som søger inspiration til udviklingsprojekter. På Behovsbazaren vil du få en unik mulighed for at komme i dialog med offentlige aktører og måske tage første skridt til et samarbejde og evt. en ansøgning til vores pulje.

Program

Vi har sammensat et program, hvor deltagerne både får mulighed for at få ny inspiration og viden med hjem og får god tid til at møde hinanden, lære hinandens udfordringer, behov og ideer at kende og måske indgå i nogle nye samarbejder.

Vi tager forbehold for løbende ændringer i programmet.  

12.00-12.10 Velkommen og introduktion

12.10-12.25 Speeddating – vi lærer hinanden at kende

12.25-12.40 Ekspertoplæg 
v/ Stine Schramm, Seniorforsker, Center for Sundt Liv og Trivsel

Udvikling af indsatser til at fremme mental trivsel blandt børn og unge baseret på kommunens egne data – en systemorienteret og datadreven tilgang.

12.40-12.55 Ekspertoplæg: Digital trivsel og mental sundhed blandt børn og unge i sårbare positioner
v/ Signe Sandfeld Hansen, psykolog og seniorkonsulent, Center for Digital Pædagogik

Hvad sker der, når børn og unge bringer deres sårbarhed ind i det digitale rum? Og hvordan kan det digitale blive en socialpædagogisk metode? Center for Digital Pædagogik hjælper dig med at forstå og møde børn og unge i det digitale landskab.

12.55-13.05 Introduktion til dialogworkshop – Behov & Match

13.05-14.05 Dialogworkshop Behov & Match

Mød blandt andet behovsejere fra:

  • Skanderborg Kommune – Sundhed, Omsorg og Handicap
  • Center for Sundt Liv og Trivsel
  • Svendborg kommune
  • Ringkøbing Skjern kommune
  • Esbjerg kommune
  • Odder Kommune
  • Center for Digital Pædagogik
  • Hillerød kommune

Opdateres løbende.

14.05-14.15 Pause

14.15-14.30 Ekspertoplæg: Effektinvesteringer – en bro mellem virksomheder og myndigheder
v/ Hans Uldall-Poulsen, Adm. direktør, SundInvest

Effektinvesteringer er en innovativ partnerskabsmodel, hvor en investor finansierer implementering af en relevant velfærdsløsning mod at få adgang til en resultatbetaling fra en myndighed, der er knyttet til løsningens faktiske effekt. Oplægget giver en grundlæggende introduktion til partnerskabsmodellen, og de muligheder og udfordringen modellen giver i relation til en accelereret udbredelse af velfærdsteknologi.

14.30-14.50 Dialogworkshop – walk and talk

14.50-15.00 Opsamling og tak for i dag


Erhvervsfyrtårn Life Science 

Behovsbazaren er del af Erhvervsfyrtårnet Life Sciences Vækstplatform og leder hen imod en eventuel ansøgning til puljen i Erhvervsfyrtårn Life Science (call 2 i september 2024).  Efter behovsbazaren følger en række masterclasses (modul 2). Disse events annonceres separat. 

NB: Aktiviteten leveres som del af Danish Life Science Clusters EU-projekt, ‘Erhvervsfyrtårn Life Science’ og beregnes som statsstøtte under de minimisforordningen for de deltagende virksomheder. Statsstøtten er beregnet til: 3000 kr. Er du fra en virksomhed, forudsætter deltagelse en underskrift på en de minimis-erklæring, partnererklæring og SMV-erklæring jf. statsstøttereglerne i de minimisfordningen. Det forventes at du bruger 10 timer til forberedelse, deltagelse og opfølgning. Det skal registreres umiddelbart efter afholdt aktivitet. 

Arrangementet medfinansieres af Den Europæiske Union.  

Tilmeld dig her