Implementering af datadrevet sundhedsteknologi halter

Vi er verdensmestre i innovation her i landet, men når det handler om implementering af datadrevet sundhedsteknologi, halter vi bagefter. Derfor er der brug for, at vi skruer op for implementeringen af datadrevne sundhedsløsninger, hvis vi i fremtiden skal sikre os et sundhedsvæsen i verdensklasse.

Danmark har nogle af verdens bedste sundhedsdata, og der er derfor et stort potentiale i at anvende dem til at gøre sundhedsvæsenet mere sammenhængende, borgernært og proaktivt.  

Der findes i dag en række AI-løsninger udviklet på danske sundhedsdata, der kan bidrage til en positiv forandring af sundhedsvæsenets kerneopgaver, skabe højere sundhedsfaglig kvalitet, sikre bedre patientoplevelser, frigive tid til de sundhedsprofessionelles kerneopgaver og generelt skabe bedre arbejdsvilkår for de sundhedsprofessionelle. Dog er det kun få AI-løsninger, der er implementeret til gavn for patienterne, borgerne og de sundhedsprofessionelle.  

Udfordringen

Hvorfor er der ikke implementeret flere AI-løsninger i sundhedsvæsenet, når behovet er stort, og der allerede nu eksisterer en række lovende prototyper, der kan løse nogle af sundhedssektorens udfordringer?  

Tilmeld dig efterårets første møde i Netværket om datadrevet digitalisering af sundhedsvæsnet og bliv klogere på udfordringerne og mulighederne med implementering af AI-løsninger i sundhedsvæsnet, når vi dykker ned i en højaktuel problemstilling.  

Fra idé til implementering

Kom og mød Anders Jørgensen, IT-direktør i IT-afdelingen i Region Midtjylland, til at sætte ord på, hvordan regionen arbejder ift. både udvikling, implementering og drift af AI-løsninger i sundhedsvæsnet. Hvilke forhindringer er der, og hvad er de mulige løsninger for implementering af AI-sundhedsløsninger? 

Bliv også klogere på rejsen fra idé til implementering af en AI-sundhedsløsning, når Mads Lause Mogensen, grundlægger af og CEO i Treat Systems, sætter ord på, hvordan det er lykkes Treat Systems at få driftet AI-sundhedsløsninger i sundhedsvæsnet. Hvordan udvikler man en løsning der matcher de krav, som markedet stiller, og hvordan ser rejsen fra prototype til løsning, implementering og skalering ud?

Program 

15.15-15.30 Velkommen

v/ Alexandra Instituttet og Danish Life Science Cluster 

15.30-15.50 Fra udvikling til drift af AI-sundhedsløsninger i Region Midtjylland

v/ Anders Jørgensen, IT-direktør i IT-afdelingen i Region Midtjylland

15.50-16.00 Spørgsmål og debat 

16.00-16.20 Fra prototype til drift af AI-løsning

v/ Mads Lause Mogensen, CEO i Treat Systems

16.20-16.30 Spørgsmål og debat 

16.30-17.00 Netværk og kaffe 

17.00-17.30 Speeddating

v/ Lotte Kappel, Danish Life Science Cluster 

17.30-17.45 Tak for i dag 

Læs mere om: Netværk om datadrevet digitalisering af sundhedsvæsenet