Inspirationstur til Portugal (EXCELIVING ClusterXchange)

Søger du inspiration, netværk og mulighed for nye partnerskaber inden for området ‘sunde, aldersvenlige og bæredygtige levemiljøer’ – og især internationalt? Tag med på inspirationstur til Portugal – og få tilskud til turen.

‘Built environments for an active, healthy and safe living’

Kom med på EXCELIVINGs første klyngeudveksling til Portugal (Aveiro) den 25. oktober-27.oktober 2022.

Her samles projektpartnerne og 15-20 af projektpartnernes medlemmer/interessenter til nogle spændende dage med inspiration, netværk og rig mulighed for nye partnerskaber.

Turen til Portugal har temaet: ”Built environments for an active, healthy and safe living” og vil have fokus på, hvordan vores byggede levemiljøer kan fremme sundhed og livskvalitet.

Dagene i Portugal byder blandt andet på flere match making-sessions med deltagere fra Spanien, Portugal og Rumænien, samt giver mulighed for at netværke med organisationer fra andre sektorer (bygning, møbel og tech-branchen), der også arbejder med at skabe sunde og aldersvenlige levemiljøer.

Program og formål

EXCELIVINGs formål er at fremme sunde, aldersvenlige og bæredygtige levemiljøer, såsom vores hjem, arbejdspladser, skoler, offentlige bygninger osv. EXCELIVING-projektet fokuserer på levemiljøer via tværsektorielle dimensioner:

  • home automation
  • velfærdsteknologi
  • belysning
  • møbler og
  • byggematerialer

Formålet med inspirationsturen er at hjælpe SMV’er med at designe og finjustere deres forretningsmodeller, udvikle nye partnerskaber og udforske nye forretningsmuligheder i udlandet.

Derudover skal inspirationsturen give offentlige organisationer, vidensinstitutioner, GTS’er og klynger mulighed for at blive inspireret, få ny viden og danne nye partnerskaber.

Mød portugisiske virksomheder og organisationer

Udover netværk og match making med EXCELIVINGs interessenter får du også mulighed for at møde en række spændende virksomheder og organisationer fra det portugisiske projekt AcTiVaS .

I AcTiVaS arbejder projektpartnerne med at undersøge, udvikle og demonstrere brugen af løsninger, der fremmer tilgængeligheden af intelligente produkter og tjenester til at understøtte nærhed og netværk indenfor social-og sundhedspleje.

Under mottoet ”Lev godt og sundt i dit hjem og med den kvalitet, du fortjener” søger de efter løsninger, der påvirker og fremmer evolutionære levemiljøer, som transformerer og tilpasser sig og dermed kan ledsage borgeren i alle livets stadier. Se listen over AcTiVaS projektpartnere her.

Aktiviteter i løbet af de 3 dage:

  • Vi undersøger sammen og tværsektorielt, hvilke udfordringerne vi står overfor, for at vi kan lykkes med at skabe levemiljøer der fremmer et aktiv, sundt og trygt liv
  • Du vil få ny viden om forskningsprojekter, tendenser og trends på dette tværfaglige område
  • Netværksevent med repræsentanter fra EXCELIVING partnerne: CENFIM Cluster, Cluster Habitat Sustentável, Smartech Cluster og Transylvanian Furniture Cluster. Derudover vil der være repræsentanter fra følgende portugisiske klynger: Health Cluster Portugal, PT Cluster, Engineering & Tooling Cluster, InovCluster og Textile Cluster
  • Mulighed for at matche og netværke med repræsentanter fra AcTiVas projektet, f.eks.: University of Aveiro, Glintt – Healthcare Solutions, IKEA Industry Portugal, CeNTI- Centre for Nanotechnology and Smart Materials, Sonae Arauco Portugal (en af verdens største producenter indenfor bæredygtige træmaterialer), Kentra Technologies og NGO’en Caritas Diocesana de Coimbra (som varetager sundheds- og socialhjælp i fem regioner i Portugal)
  • Deltag i spændende workshops og hør inspirerende oplæg (mere info kommer om disse)

Se det fulde program her

Inspirationsturen er en del af projektet EXCELIVING som støttes af COSME programmet under Den Europæiske Union og løber fra 01.02.2022 – 01.03.2024.