Webinar: Levemiljøer der understøtter sundhed og selvstændighed

Hvordan løser vi udfordringerne som følger med en aldrende befolkning og et alvorligt pres på sundhedssystemet i hele Europa? Deltag på webinaret og få en introduktion til forskellige perspektiver fra flere projekter, der forsøger at bidrage til bedre og bæredygtige løsninger for fremtiden.

Vores byggede levemiljøer, såsom private hjem og plejehjem, spiller en stor rolle i løsningen af Europas udfordringer med en aldrende befolkning og pres på sundhedsvæsenet.

Hvordan skal vi bygge og bo for bedst muligt at understøtte den demografiske udvikling?

Kravene til hvordan vi bygger er stigende, og der er behov for en høj grad af tilpasningsevne i vores boliger, så vi kan understøtte sundhed og selvstændighed længst muligt hjemme. Det er desuden vigtigere end nogensinde, at vi integrerer velfærds- og sundhedsteknologier i vores bygninger – og husker at inddrage brugerne og deres behov i denne proces.

Lær om

Hør mere om ovennævnte perspektiver i forskellige projekter og hvordan vi skal arbejde på tværs af sektorer for at løse udfordringerne – for der er ikke én industri, der kan løse dette alene.

Få inspiration til, hvordan din organisation kan spille en rolle i paradigmet for sunde og tilpasningsdygtige levemiljøer, og hvordan din organisation kan bruge fordelene ved at arbejde på tværsektorielle projekter.

Program:

Kl. 14:00 Velkomst v/ Nanna Broch Mortensen, projektleder, Danish Life Science Cluster

Kl. 14:10 “ACTIVAS project, et nyt paradigme om levemiljøer bygget til et aktiv, trygt og sundt liv” v/ Pedro Meira, bestyrelsesformand i ITGest Group og CEO & Researcher hos Kentra Technologies

Hvad er ActiVas rolle i global sundhed og i det nye globale sundhed- og velfærdsparadigme?

Kl. 14:20 “Test- og forsøgsfaciliteter i sundhedssektoren” v/ António Lindo Cunha, Automatics Lab, administrerende direktør for IPN – Instituto Pedro Nunes

Hvordan man kan øge effektiviteten i sundhedsinnovation ved at bruge hospitaler som et testmiljø til at validere løsninger inden for Medicinsk teknologi (Medtech) og Digital sundhed (Digital Health)?

Kl. 14:30 ” Brugen af servicedesign i strategiske byggeprojekter” v/ Kristine Nielsen, Special konsulent, arkitekt cand. Arch., Syddansk Sundhedsinnovation, Region Syddanmark

Hvordan kan du bruge servicedesign til at skabe en fælles forståelse? Eksempel fra Kerteminde Kommune, hvor lokalpolitikerne fik et indblik i ældrelivets mange perspektiver.

Kl. 14:45 Åben debat om levemiljøer, der understøtter sundhed v/ Agustí Padrós, Projektleder, Smartech Cluster

Kl. 15:00 Tak for at være med – Vi ses næste gang!

Dette webinar afholdes på engelsk. 

Mød eksperterne

Pedro Duarte Meira, Bestyrelsesformand af ITGest Group og CEO & Researcher hos Kentra Technologies. Pedro har mere end 35 års international erfaring inden for elektronisk ingeniørvidenskab. Derudover har han mere end 15 års erfaring i sundhedsinformatik.

António Lindo Cunha, administrerende direktør for Automatics Lab hos Instituto Pedro Nunes og bestyrelsesmedlem i en social NGO: Cáritas Diocesana de Coimbra. António har en betydelig teknisk og forretningsmæssig baggrund, som han har opnået igennem tyve år ved at drive R&D-projekter, der har skabt håndgribelig økonomisk og social værdi for de involverede organisationer, især for SMV’er, hovedsageligt inden for e-sundhed og aktiv og sund aldring.

Kristine Nielsen, arkitekt cand. Arch. og Special konsulent hos Syddansk sundhedsinnovation, Region Syddanmark. Kristine har mere end 11 års erfaring med at facilitere samarbejde mellem forskellige stakeholders i sundhedsbyggeri. Tidligere i sin karriere har hun arbejdet internationalt som arkitekt.

En webinarserie for smv’er med internationalt udsyn

Dette webinar er en del af EXCELIVING-træningsprogrammet, som sætter fokus på SMV’ers og andre klyngemedlemmers behov for viden og træning. Gennem 10 gratis webinarer kan du få viden og inspiration om emner inden for digitalisering, avancerede teknologier, ledelse, bæredygtighed og internationalisering.

Du kan deltage i et webinar eller flere. Alle webinarer kan ses uafhængigt.

Se eller gense

Optagelser af tidligere webinarer på EXCELIVING Helpdesk

Om EXCELIVING

EXCELIVING-projektet fokuserer på levesteder via tværsektorielle dimensioner: hjemmeautomatisering, velfærdsteknologi, belysning, møbler og byggematerialer. På den måde fremmer EXCELIVING et holistisk perspektiv på habitatværdikæder med fokus på elementer, der har en direkte indvirkning på fremme af sunde, aldersvenlige og bæredygtige miljøer. Læs mere om EXCELIVING her.

This project has received funding from the European Union’s COSME programme under Grant Agreement no. 101037887. The content of this website represents the views of the author only and is his/her sole responsibility; it cannot be considered to reflect the views of the European Commission and/or the European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA) or any other body of European Union. The European Commission and the Agency do not accept any responsibility for the use that may be made of the information it contains.

 

Tilmeld dig Webinaret her