Mød os på Folkemødet 2022

Danish Life Science Cluster er til stede på Folkemødet i Allinge i år. Vil du høre mere om data og Erhvervsfyrtårn Life Science, så er der rig mulighed for det.

Når Allinge på Bornholm fra 16.-19. juni igen er vært for Folkemødet, så kommer Danish Life Science Cluster til at byde ind med interessante debatter, der gør dig klogere på ulighed i sundhed samt de mange muligheder, som sundhedsområdet har.

Du kan om fredagen høre om borgerskabte data på IT-piratskibet, hvor vi sætter spot på, hvilke revolutionerende muligheder, der findes inden for sundhedsdata – samt om borgerne overhovedet ønsker det.

Senere om fredagen er der masser af fokus på Erhvervsfyrtårn Life Science. Hør et panel debattere, hvad vi skal være opmærksomme på, når private virksomheder leverer løsninger til ulighed i sundhed – samt hvad de internationale muligheder er for at gøre København til en global sundhedsmetropol.

Om aftenen kan du møde et konkret projekt fra Erhvervsfyrtårn Life Science, og du kan høre centrale aktører argumentere for, hvorfor indsatsen mod svær overvægt skulle lykkes med dette projekt. Du kan læse om begivenhederne i detaljer herunder – vi glæder os til at møde dig på Bornholm! 

 

Borgerskabte data – Risiko eller mulighed?

Fredag kl.13:00 – 14:00, IT-Piratskibet

Må lægen kigge med i dine sundhedsdata?

Vores telefoner og smart watches følger med os, hvorend vi går. Realtime data kan revolutionere vores sundhedsvæsen og flytte behandling ud af lægekonsultationens mødetid fra 8-16 og over i det digitale rum. Vi kan modtage behandling – hvor som helst, når som helst. Forskningen kan få nye data om vores helbred, før en sygdom overhovedet indtræffer.

Men ønsker vi borgere det?

Data Redder Liv stiller i denne debat skarpt på fremtidens sundhedsvæsen, og dilemmaerne ved de teknologiske muligheder i sundhedsvæsenet.

I panelet kan du lytte til perspektiver fra bl.a. klinikeren, dataeksperten, industrien og borgeren.

Vil du dele din telefons data med lægen?

 • Vincent F. Hendricks, Professor i formel filosofi, Københavns Universitet
 • Annelli Sandbæk, Klinisk professor, Aarhus Universitet
 • Kenneth Forsstrøm Jensen, Strategic Market Access Manager, Roche A/S
 • Line Langballe Uldbjørg, Innovationskonsulent, Sundhed.dk

 

Danmarks hovedstad som global sundhedsmetropol

Fredag kl.15:00 – 16:00, House of Greater Copenhagen

Hvordan skaber vi en hovedstad, der inspirer inden for life science og sikrer økonomisk vækst?

Ambitionerne er sat højt for Erhvervsfyrtårn Life Science, der i første omgang har sat fokus på samfundsudfordringerne ved svær overvægt – og forsøger at finde løsninger inden for det tema.

Målet er at gøre København til en sundhedsmetropol, som verden ser imod for inspiration, når der skal findes nye løsninger inden for life science og velfærdsteknologi.

Men hvordan skaber vi den hovedstad? Hvordan sikrer vi, at virksomhederne kan udvikle endnu bedre sundhed til danskerne – og samtidig accelerere økonomisk vækst? Og kan målet overhovedet nås?

Det vil et panel bestående af en række af folkene bag Erhvervsfyrtårn Life Science svare på, og du har også mulighed for at stille spørgsmål og få svar til denne begivenhed. Mød:

 • Sophie Hæstorp Andersen, overborgmester i København
 • Arne Astrup, Senior Project Director, Healthy Weight Center, Novo Nordisk Fonden
 • Anette Damgaard, Managing Director, Senior Vice President, Falck
 • Asbjørn Overgaard, CEO I Copenhagen Capacity
 • Diana Arsovic Nielsen, CEO I Danish Life Science Cluster
 • Katrine Paaby Joensen, CEO I Erhvervshus Hovedstaden

 

Hvordan kan partnerskaber løse store sundhedsudfordringer?

Fredag kl.17:00 – 18:00, Det Fælles Sundhedstelt

Erhvervsfyrtårn Life Science: ”Sund Vægt” inviterer til dette arrangement, der fokuserer på, hvordan vi i et offentligt-privat partnerskab kan bekæmpe ulighed i sundhed ved at udvikle innovative health tech løsninger til at forebygge, opspore og behandle svær overvægt.

Hvorfor skal man overhovedet blande sig i overvægt? Hvordan skal en indsats for at finde løsninger på svær overvægt kunne overleve over længere tid? Og hvordan skal det overhovedet fungere i praksis?

Det er nogle af de emner, som et panel af en række interessante deltagere skal debattere i Det Fælles Sundhedstelt, hvor Erhvervsfyrtårn Life Science er vært. Peter Qvortrup Geisling er vært, og du kan derudover møde:

 • Lars Gaardhøj, formand Region Hovedstaden
 • Steen Christiansen, formand for KKR Hovedstaden
 • Kasper Mejlvang, landechef i Danmark for Novo Nordisk
 • Arne Astrup, Senior Project Director, Healthy Weight Center, Novo Nordisk Fonden
 • Klaus Klausen, formand for Lægeforeningens Etiske Udvalg
 • Diana Arsovic, CEO i Danish Life Science Cluster
 • Mette Lolk Hanak, Afdelingschef for Forebyggelse & Oplysning, Kræftens Bekæmpelse
 • Peter Bentsen, centerchef på Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse
 • Niels Damgaard-Jensen, partner i Sincera

Her kan du ellers møde Danish Life Science Cluster:

Fredag fra 13.00-13.45
Få succes med løsninger til fremtidens sundhedsvæsen
Hos: Sjællands Universitetshospital (J20)
Deltagere: Diana Arsovic (CEO i Danish Life Science Cluster), Annemarie Munk Riis (direktør i Innovationsfonden), Anders Ohlhues Baandrup (Forskningsingeniør, Sjælands Universitetshospital).

Læs mere om dette arrangement her.

Lørdag fra 14.00-14.30
Fremtidens ældreliv – hvordan skal det være at blive gammel?
Hos: Mandag Morgen, Haveteatret, Grønbechs Hotel (N6)
Deltagere: Bl.a. Bjarne Hastrup (Direktør i Ældre Sagen), Karin Friis Bach (Radikale og Formand for Danske Regioners Sundhedsudvalg), Tonni Hansen (Borgmester, Langeland Kommune)

Læs mere om dette arrangment her.