5 af de mest læste artikler i 2022

Fik du læst? I 2022 har du kunnet læse mere end 100 artikler på www.danislifesciencecluster.dk. Redaktionen har håndplukket fem af de mest læste inden for Danish Life Science Clusters fire fokusområder: Forskning og kommercialisering, offentlig-privat innovation, data og sundhedsteknologier samt internationalisering.

Én af kerneopgaverne for Danish Life Science Cluster er at dele viden mellem økosystemet mange aktører og faggrupper. Vi udsender bl.a. dette nyhedsbrev hver 14. dag, og vi opsamler løbende data om, hvad I læser, klikker på, kommenterer og videredeler. Vi har samlet fem af de artikler, som har fået mest opmærksomhed i 2022. Så læs dem – igen – eller se, hvad andre har ’synes godt om’.

Husk at redaktionen altid gerne modtager input og ideer til emner, I vil læse mere om.

FORSKNING OG KOMMERCIALISERING

1) Danish Life Science Cluster bliver en del af Biotekbyen Kalundborg

Den nationale life science-klynge er rykket endnu tættere på Danmarks flagskibe inden for biotek og farma i Kalundborg. Partnerskabet med Biotekbyen Kalundborg skal bl.a. sikre, at biotek-virksomheder i hele landet får adgang til samarbejdsmuligheder og viden.

>> Få adgang til samarbejdsmuligheder og viden

OFFENTLIG-PRIVAT INNOVATION

2) OPI – Virksomheder får direkte adgang til afgørende ny viden

Det offentlige er nødt til at samarbejde med virksomhederne for at udvikle fremtidens sundhedsløsninger – ingen af de to parter kan gøre det alene. I et nyt OPI-projekt har to virksomheder fået nødvendig adgang til data og viden – og klinikken har fået vigtigt kendskab til nye muligheder.

>> Læs mere om samarbejdet

DATA & DIGITALISERING

3) Ny analyse giver anbefalinger til de regulatoriske rammer for brug af sundhedsdata
Hvordan oplever både virksomheder og forskere oplever juridiske barrierer for brug af sundhedsdata? Danish Life Science Cluster stod tidligere i 2022 bag en analyse, som kortlægger udfordringerne.

>> Læs anbefalingerne i analysen

4) 14 anbefalinger der styrker sundhedspersonalets digitale kompetencer
Den teknologiske udvikling stiller store krav til sundhedspersonalet. Der er behov for kontinuerligt at styrke de digitale kompetencer, så niveauet matcher kompleksiteten i de nye teknologier. Det viser endnu en analyse fra Danish Life Science Cluster.

>> Se de 14 anbefalinger

INTERNATIONALISERING

5) Virksomhed klar til israelsk eventyr efter få måneders projektdeltagelse

Dansk startup, og medlem af Danish Life Science Cluster, er klar til samarbejde i Israel om ny VR-løsning. Virksomheden har fået støtte til bl.a. markedsafdækning og kontakter. Aftalen er kommet på plads som en del af Danish Life Science Cluster samarbejde med Innovation Centre Denmark i Tel Aviv.

>> Sådan blev virksomheden hurtig klar til nyt marked

Vi holder dig opdateret

Vil du have nyheder og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, som vi udsender hver 14. dag.

Ja tak – hold mig opdateret

Nyheder om internationale aktiviteter? Tilmeld dig vores liste, så holder vi dig opdateret.

Ja tak – tilføj mig listen

For mere information

Journalist

Lotte Overbjerg

Danish Life Science Cluster
HUB Syddanmark
+45 5160 2210