Sundhedsteknologisk ServiceProgram
SSP understøtter projekter, der udvikler af nye innovative, kommercielle koncepter i form af sundhedsteknologiske ydelser eller produkter, som er affødt af konkrete behov og kendskab til marked og kunder.
Sundhedsteknologisk Serviceprogram (SSP) har med midler fra Regionalfonden været drevet af LSI i 2017-2020 i Region Nordjylland. Programmet har sat virksomhedernes udvikling i centrum ved at koble erhvervslivet med de offentlige behov og viden fra de relevante regionale videninstitutioner, herunder Aalborg Universitet, Professionshøjskolen UCN og SOSU Nord, i nye innovative samarbejder.
Ultimo 2021 modtog SSP en tillægsbevilling, gældende for 2022, med det formål at gøre indsatsen landsdækkende ved videreføre aktiviteterne i Danish Life Science Cluster.Sådan optages nye projekter i SSP-programmet.
Sådan optages projekter i SSP-programmet
For at komme i betragtning, skal et projekt:
- Have til formål på sigt at udvikle nye innovative, kommercielle koncepter i form af ydelser eller produkter,
- Være affødt af konkrete behov, samt kendskab til marked og kunder,
- Have output i form af et koncept, som fx en prototype, mock-up, tegning eller plan.
Projektet være organiseret i konsortier, bestående af minimum 2 SMV’er, en offentlig eller en offentligt lignende videninstitution med ekspertise inden for den konkrete teknologi/viden, samt gerne en potentiel aftager.
- I projektet er der afsat midler til partnernes projektarbejde baseret på faktisk løn. Refusionsprocenten er 45%
- Danish Life Science Cluster er behjælpelig med matchmaking i forbindelse med dannelse af konsortiet, budgetlægning med mere.
- Der er som sådan ikke et loft over budgettet, men kravet er, at midlerne anvendes inden udgangen af 2022.
Projektet kan fokusere på alle faser i udviklingsforløbet, dog prioriteres produkter eller koncepter med kort time-to-market.
Projektfaser
Idéfasen
Danish Life Science Cluster kan give sparring i idefasen. Du er velkommen til at kontakte programleder Trine Søby Christensen, tsc@danishlifesciencecluster.dk eller særlig rådgiver Bo Christensen, boc@danishlifesciencecluster.dk.
Ansøgningsfasen
I ansøgningsfasen udfyldes et ansøgningsskema og et udkast til budget for projektet. Et ekspertpanel vurderer projektet på baggrund af ansøgningsskemaet og pitch.
Når projektet er godkendt skal deltagerne udfylde dokumenterne i velkomstpakken for private virksomheder eller en erklæring for de offentlige institutioner.
Hjælp til partnerbudget (Excel)
Projektfasen
De virksomheder, som modtager støtte vil overgå til projektfasen, hvor hovedparten af aktiviteterne i SSP sker. Formålet er her at få udviklet de koncepter og/eller prototyper, som er beskrevet i ansøgningsskemaet. Deltagerne skal alle anvende timeregistreringsskemaer.
Afslutningsfasen
I slutningen af projektet skal der sammen med sekretariatet i Danish Life Science Cluster laves en afsluttende workshop og en afrapportering til EU. Denne afrapportering skal beskrive projektets vigtigste resultater, læringen i projektet, og hvorledes projektet er forankret fremadrettet.